Синдиците са оспорили цесии за над 300 милиона лева от КТБ

OFFNews 27 януари 2016 в 17:56 4238 0

До 31 декември 2015 година са оспорени 280 прихващания, които са в размер на 260 851 000 лв. През първите две седмици на януари тази година са оспорени още 7 прихващания за близо 43 000 000 лева.

Това става ясно от писмо от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), поискано от финансовия министър Владислав Горанов заради въпрос от народните представители от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

На 8 януари тази година Мартин Димитров и Петър Славов попитаха финансовия министър какъв е броят, общата сума и критериите за оспорване на извършените прихващания с активи на Корпоративна търговска банка. Писменият отговор е качен днес на сайта на парламента.

"Отговорът не съдържа конкретна информация за критериите, по които синдиците решават кои прихващания да оспорят. Надявам се, че представителите на фонда ще намерят начин да ни предоставят и тези данни", коментира Петър Славов.

Предстои министър Горанов да отговори и на друг въпрос от Димитров и Славов. С него двамата депутати искат да бъдат оповестени и цесионерите т.е. лицата, които са придобили вземанията. Към момента синдикът е посочил само цедентите (лицата, които са ги прехвърлили).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови