Дянков: Българският народ бе излъган за КТБ

OFFNews 18 януари 2016 в 08:13 12944 9

Съдебната реформа сега е по-назад, отколкото преди години. Ние поне знаехме накъде вървим и къде искаме да стигнем. Съпротивата идва от хората, които ще загубят позициите си, ако реформата се случи. 

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков по Нова тв.

Не успяхме да се освободим от бившия комунистически елит и бившата Държавна сигурност. Отговорът на Кой е Кой тръгва от бившата ДС, коментира Дянков. 

Според него сериозна реформа се опитва да направи в МВР министър Румяна Бъчварова, каквато не е извършена от кабинета "Борисов 1". Той похвали още министър Ивайло Калфин за частичната пенсионна реформа. 

Над 1 млрд. лева са влезли в системата на здравеопазването в сравнение с 2012 г., а нищо не се е променило в нея. Не е начинът да се решат проблемите като се ограничават правата на хората, категоричен бе Дянков. Данък "Вредни храни" беше вредна идея, каза още той. По-добре да се сменят министри, отколкото да слушаме екзотичните идеи на един и същ, обясни Дянков. 

Българският народ бе излъган за КТБ, коментира Дянков. Държавата загуби 4 млрд. лв, но реалните загуби са над 6 милиарда. Банкерът Цветан Василев и ръководството на БНБ са най-виновни за случилото се, виновни са и последните 5 правителства, заяви Дянков. 

Кабинетът е стабилен, но стабилност не означава растеж. Предсрочни избори няма да има, защото няма кой да излезе с програма какво да се прави. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!