Шишков с екзотично решение за глобите на хората от Пролеша

OFFNews 04 януари 2023 в 12:33 3181 0

Шишков

Снимка БГНЕС Архив

Министър Иван Шишков.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков предложи доста екзотично решение на проблема с глобите за липсващи винетки за жителите на две села край София.

Хората от Пролеша и Хераково се оказаха с натрупани огромни глоби за неплатени винетки заради получена погрешна информация, че няма да дължат такива такса. Така всеки път, когато са преминавали, са били отчитани като нарушители. Има семейства с натрупани 350 глоби от по 70 лв. или суми от порядъка на 24 500 лв.

Според Шишков решението на проблема е народни представители да внесат предложение за промени в Закона за пътищата, с които да се ограничи броят на глобите за неплатена винетка до 3 на година.

"В момента законът позволява несъразмерни санкции", коментира Шишков.

Днес хората от Хераково за пореден път протестираха пред сградата на АПИ.

Министерският съвет даде зелена светлина за скоростния път от Видин към Монтана до Ботевград, съобщи след заседанието на служебното правителството регионалният министър Иван Шишков.

"Спираме забавянето на един изключително важен инфраструктурен проект - скоростният път от Видин към Монтана до Ботевград. Спираме забавянето, започваме да компенсираме това забавяне, да го наваксаме. Надяваме се, че след по-малко от 3 години този път ще бъде построен", обясни Шишков.

По думите му, забавянето е било заради административни проблеми. Построяването на пътя от Видин до Монтана дава възможност не само да се построи скоростния път от Монтана до Ботевград, но дава възможност да се търси и алтернативното трасе, евентуално с концесия - трасето от Монтана с тунел под Петрохан, допълни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !