Шефовете на БДЖ се опитват да се спасят с 12,5% увеличение на заплатите

OFFNews 06 февруари 2018 в 10:55 14277 4

Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД прие решение за увеличение с 12,5 % на трудовите възнаграждения на локомотивния персонал в „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, съобщиха от националния жп превозвач.

Решението идва след серия от разкрития за плачевното състояние на българските железници и сериозни съмнения за схема за фиктивни ремонти на локомотивите.

Локомотивният персонал в жп компанията работи често при унизителни условия на труд. От БСП дори поискаха оставката на централния нападател на супераматьорите от "Локо-БДЖ" и изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров, който е несменяем по време на управленията на ГЕРБ въпреки драстичния спад на пътниците и товарите на компанията.

Заплатите на всички служители в „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ-Товарни превози” ЕООД ще бъдат повишени считано от 1 януари 2018 г.

Увеличението се определя в зависимост от заеманата длъжност и варира от 11 % до 12,5 %, уточняват от БДЖ.

Въведената бонусна система за локомотивния персонал в „БДЖ-Товарни превози” ЕООД се запазва, чрез което се поощрява коректното изпълнение на служебните им задължения.

Преди дни прокуратурата влезе на проверка за злоупотреби в БДЖ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

06.02 2018 в 11:43

Убийте се с глава в стената!
Подробностите ще кажа на погребението ви.

12181

1

ivankristov

06.02 2018 в 11:29

От съобщението не БДЖ не става ясно на ритни топковците дали ще се увеличат заплатите, защото те са определени персонално или за тях ще е в сила "бонусната система" .