Шефът на НАП вече ще взема 7000 лв. основна заплата от 1 октомври

OFFNews 03 октомври 2023 в 21:30 1742 0

НАП

Снимка Архив

Увеличение на заплатите в НАП.

Основната месечна заплата на изпълнителния директор на НАП става 7000 лв. от 1 октомври, реши правителството с уточнението, че това е първата промяна от 2021 г. за тази длъжност. Досега шефът на приходната агенция се е разписвал срещу 6050 лв.

Промяната се прави заради спецификата на работата и отговорностите му, а "решението е обусловено от приноса на ръководителя на НАП за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП".

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. в размер на 25 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на служителите в НАП и в Агенция "Митници".

"С постановлението се реализира цялостна политика по доходите в приходните агенции, като ще се подобри балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции", обясняват още от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!