Румен Порожанов от фонд "Земеделие" даде оставка, няма кой да я приеме

В разплащателната агенция тръгва цялостна ревизия след сигнали за нередности

OFFNews 01 февруари 2017 в 12:51 14495 3

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков поиска официално оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция Румен Порожанов, по време на среща в МЗХ, съобщиха от ведомството.

„Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“, обясни позицията си проф. Бозуков.

Той допълни, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

„За да може да бъде извършена коректна проверка в Държавен фонд „Земеделие“ очаквам оставката на Румен Порожанов до 1 час“, заяви още министър Бозуков.

Шефът на ДФ "Земеделие" спази ултимативния срок и си подаде оставката, уточниха по-късно от пресслужбата на фонда. 

Въпреки подадената оставка обаче Румен Порожанов остава на поста си. Причината е, че няма кой да приеме оставката, защото по закон изпълнителният директор се освобождава от Управителния съвет на фонд "Земеделие", уточнява Дарик. 

А той няма как да проведе заседание, защото в състава му влизат няколко зам.-министри от различни ведомства, а те още не са назначени. Съставът на Управителния съвет е от 11 членове, като 8 са зам.-министри. Според тази процедура Румен Порожанов ще продължи да изпълнява служебните си задължения до свикването на нов съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

3

Нострадамус

01.02 2017 в 15:04

Първата задача на Борисов беше да купи с нашите пари и опростачи медиите, след което с помощта на продажните журналисти от 24 Лъжи, ПИК и др, започна да манипулира и опростачва народа. Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС. И последваха вече големите неща : Закриване на "Южен поток" и АЕЦ, Далавери в митниците, закриване на болници и училища, и кражба от парите на Здравната каса. ОТКРАДНАТИ СА МИЛИАРДИ от бюджета, от обществени поръчки, от ИМИТАЦИЯ на саниране,от земеделие, от пътища и магистрали и от Европейското финансиране, и още, и още...

15509

1

Бухльо

01.02 2017 в 13:45

То ще е много интересно, точно там да се освети с години градената схема, ама надали.
Хайде да видим, дали този път е воля за промяна или просто е поредното превземане на позиция.