Румен Порожанов: С евросубсидии са взети само 7 скъпи коли над 50 хил. лева

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2015 в 09:29 2344 1

директор на ДФ"Земеделие" Румен Порожанов

Луксозни яхти и хеликоптери не са договаряни по време на първия ми мандат. По мярка 311 и 312 на проектите за селски туризъм са взети 7 скъпи коли над 50 хил. лева, увери по БТВ новият стар директор на ДФ"Земеделие" Румен Порожанов.

През 2012 година по негова заповед бе обявен прием на проекти "Разнообразяване към неземеделски дейности" и "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от програмата за селските райони. По мерките по данни на фонд "Земеделие" за този период са подадени над 1200 проекта.

Впечатляващото е, че една забележима част от тях включваха покупката единствено на превозни средства - общо 208 проекта, или всеки шести. В повечето случаи става въпрос за автомобили с цел превоз на туристи.

Според Порожанов "субсидията по тези  проекти била редуцирана и средствата не били отпуснати на кандидатите".
Новият стар директор на ДФ"Земеделие"  отчете, че към края на ноември 2014 г., когато той се върна отново начело на ДФЗ, загубите за България по Програмата за развитие на селските райони са били в размер на около 110-120 млн. евро. „Към края на годината успяхме да снижим сумата до около 50 млн. евро, а сега след счетоводните операции ще се качи до 53 млн. евро”, допълни той.

Директорът на фонд „Земеделие” отчете  и кампанията по изплащането за площ, която започна от вчера. 949 млн. лв. ще бъдат раздадени на 94 000 земеделски стопани по директните плащания на площ. Общо схемата за единно плащане на площ е в размер на 1,051 млрд. лв.

„Към края на март ще бъдат изплатени още около 100 млн. лв., както и още 105 млн. лв. по преразпределителното плащане към края на март. Общо сумата за земеделските производители ще възлезе на 1 150 000 000 лв.”, обобщи Порожанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 11:17

"Луксозни яхти и хеликоптери не са договаряни по време на първия ми мандат."

Луксозни не, това е сигурно. Но яхти са договаряни, това е още по-сигурно!
А заигравката с "САМО 7 скъпи КОЛИ" просто не си струва коментар. Нека бъде така добър да оповести колко "високопроходими МПС" са одобрени и по колко проекта?
:))))))))
*
Румбата май забрави за "любовта обвита в стра вестни"? Били го "сбъркали"...