Продават къща в центъра на Варна за близо 12 млн. лева

OFFNews 29 март 2019 в 10:11 13279 0

Сградата на някогашната средношколска библиотека "П. Славейков" е обявена за продан за 5 750 000 евро, съобщава сайтът Varna24.bg.

Къщата-символ в сърцето на Варна бе върната на собствениците преди години и реставрирана.

Ето и информацията за продажбата на имота:

Предлагаме за продажба уникален имот с историческа стойност и перфектна локация в сърцето на красивата Варна. Тази аристократична резиденция в класически стил е построена през 20-те години на миналия век и се отличава с характерна архитектура, богата орнаментика и разкошна планировка.

През 1999 е направено цялостно обновяване на интериора и екстериора. Парцелът, върху който е изградена е с площ 1900 кв.м., перфектно ситуиран на крачки от пешеходната зона на Морската столица Варна.

Самата къща е с РЗП 1014 кв.м. и е на четири етажа. Вътрешното разпределение включва приземен етаж (238 кв.м.) и се състои от 8 помещения с баня с тоалетна. Партерният етаж е с площ 252 кв.м. и обхваща 6 помещения плюс санитарен възел. На първи етаж (238 кв.м.) са разположени 5 помещения, баня с тоалетна, допълнителна тоалетна, 1 балкон и 2 тераси. Вторият етаж е 200 кв.м. и съответно 6 помещения, 2 бани с тоалетни и 1 балкон. Към всеки етаж има килерно помещение.

Просторният двор е отлично озеленен и поддържан. Изграден е басейн и помощна къща със сауна с приблизителен размер 20 кв.м. Има обособена закрита зона за паркиране на до 4 автомобила, а в двора има възможност и за допълнително паркиране. Резиденцията е с три входа/изхода към улицата като към момента се използва един от тях. В непосредствена близост са Катедрален Храм Паметник Успение Богородично, Археологически Музей, Община Варна, Варненски Окръжен Съд, Централна Поща Една невероятна възможност да притежавате уникална, елегантна, класическа и красива резиденция като фирмен или фамилен имот, подходяща и за бутиков хотел, представителство, дипломатическа сграда и др."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови