Петролната асоциация vs Марешки: Какви данъци е платил борецът срещу статуквото?

"Лукойл" обяви, че не доставя горива на варненския бизнесмен

OFFNews 19 декември 2016 в 15:01 13734 6

Българската петролна и газова асоциация, която обединява производителите и търговците на горива у нас, атакува остро варненския бизнесмен Веселин Марешки.

От организацията, председателствана от шефа на Лукойл Валентин Златев, заявиха, че „феноменът” Марешки е проблем на държавата, а не на бранша. 

От БПГА задават следните въпроси:

1. Колко са данъците, заплатени на държавната хазна от бизнеса на г-н Марешки с горива през последната година?

2. Категорично настояваме държавата да отговори пред българското общество – защитила ли е своя интерес и кои са държавните органи, извършили проверка и излезли с окончателни актове за дейността на г-н Марешки в бизнеса с горива?

3. Каним цитираните от него доставчици, а именно „Лукойл”, „Полисан” и „Сакса” да предложат на членовете на БПГА същите условия като на г-н Марешки, за да преценим възможността да се продават горивата на същите цени като тези на г-н Марешки.

От асоциацията подчертаха, че държавата дължи отговори не само на представителите на петролния бранш, но и на всички български данъкоплатци, а заявилият се като борец срещу статуквото Веселин Марешки - на неговите избиратели, а и на цялата общественост.

По-късно от бургаската рафинерия "Лукойл" разпространиха становище, според което варненският бизнесмен не им е клиент.

От компанията заявяват:

1. „ЛУКОЙЛ-България” няма и никога не е имала сключени преки договори за доставка на горива с фирми на Веселин Марешки.

2. Самият Веселин Марешки отказа да влезе в преки договорни отношения с „ЛУКОЙЛ-България”, въпреки че такива му бяха предложени, за което разполагаме с писмени доказателства.

3. Ако в бензиностанции на Веселин Марешки се продават някакви количества горива, произведени в „ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас”, то те не са закупени от „ЛУКОЙЛ-България”, а чрез други, неизвестни за нас посредници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

5

pln

19.12 2016 в 15:59

Тези дето крадът най-много, реват най-силно! Лукой да вземат да платят някой път за кумова срама някакъв данък в България.....