Първата рокада е факт: Георги Димов е новият шеф на митниците

Приходните агенции ще бъдат под прякото подчинение на новия финансов министър

Ружа Райчева 09 април 2024 в 17:22 8481 1

Георги Димов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Георги Димов

Служебният министър на финансите Людмила Петкова назначи нов шеф на Агенция "Митници" - Георги Димов.

Досега Димов работеше в Националната агенция за приходите (НАП). По думите на заклелата се като министър днес Людмила Петкова, целта на назначението му е да пренесе опита си и да повиши събираемостта в митниците. 

На брифинг в Министерството на финансите (МФ) Людмила Петкова представи ръководствата на НАП и митниците и даде заявка, че няма да се меси в казуса с Агенция "Митници" и скандалите покрай предполагаемите контрабандни схеми там.

Тя заяви, че приходните агенции са приоритет и ще бъдат на нейно пряко подчинение - без участието на заместник-министър.

"Няма да има зам.-министър, който да отговаря. За мен е важно, ако има някакви връзки - да бъдат установени", каза тя по повод скандалите с Агенция "Митници".

Людмила Петкова уточни, че митниците изостават при събираемостта на приходите. Пенсиите вече са изплатени, добави тя.

Шефът на НАП Румен Спецов коментира, че няма притеснение относно цялостната събираемост и заяви, че ще даде всичко от себе си екипът му да продължи да работи успешно. "Единственото ми съжаление е, че г-н Георги Димов няма да е повече с нас", каза Спецов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

1

nms

09.04 2024 в 21:53

Спецов, основно зъбно колело в перачницата на бандити и мутри. НАП е страхотно оръжие, което ПеПе не направи нищо, или по точно направи каквото трябваше за #Който трябваше.
И някак си остана встрани от компроматната война със снимки. Едни хора си подхвърлят пачки евра и и водят ихилен живто, но НАП но за нап всичко е перфектно. За хилядарка през Еконт ще ти направят живота черен ама тук няма проблем. Няма да се изненадам да се окаже новия началник на на обединените НАП и Митници, така всичката контрабанда ще се стикова перфектно и няма да има изненади.
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков