Община Варна ще прехвърли дела си в Пловдивския панаир на Министерство на икономиката

OFFNews 27 април 2017 в 16:59 4390 0

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията на 2 май да обсъдят и приемат решение на Общински съвет – Варна за предоставяне безвъзмездно на Министерство на икономиката на акции от Международен панаир – Пловдив в дялова стойност 29%.

Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията днес, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Мотивите за днешното решение на ИК на ГЕРБ са продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ.

По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Варна, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир – Пловдив.

По-рано днес Общинският съвет в Пловдив отмени решението си отпреди две седмици, с което тогава прехвърли 20% от акциите на Пловдивския панаир на общината, акт, с който имаше твърдения, че бизнесменът Георги Гергов ще получи пълната власт над Панаира.

След намеса лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призова герберистите от Пловдив да отхвърлят решението си, днес това вече е факт. Бившият и вероятно бъдещ премиер се намеси с мотива, че не иска името му да се свързва с бизнесмена Георги Гергов и неговите общинари мигом го послушаха и отмениха собственото си решение.

Новият развой около сделката става броени дни след скандала за срещата между Сотир Цацаров и Сашо Дончев, организирана от Георги Гергов. Заради посредничеството си той бе изваден от ръководството на БСП.

Днес кметът на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ, обясни, че това е правилното политическо решение, за да не се свързва партията с името на бизнесмена от БСП Георги Гергов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови