Quantcast

Обсъждат такси за всички производители на ток в понеделник

Елица Мартинова Последна промяна на 08 декември 2013 в 11:49 1889 4

Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС, Архив
Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС, Архив

 

В понеделник ще има голямо заседание, на което ще бъде обсъдено въвеждането на такса върху приходите на всички производители на електроенергия. Това съобщи пред БНР депутатът на „Коалиция за България Явор Куюмджиев.

На заседанието ще присъстват представители на парламентарни комисии, на Националната електрическа компания и на Българския енергиен холдинг. На срещата ще бъде обсъдено каква такса да се въведе за производителите на ток, след като в края на тази седмица с текстове, заложени в Бюджет 2014, депутатите решиха да обложат ВЕИ-сектора с 20%.

Куюмджиев обясни, че ставките за различни в зависимост от финансовото състояние и пазарното положение на отделните компании. Социалистът подчерта, че мерките се взимат, за да се тушира недоволството, което новата такса предизвика във ВЕИ-сектора.

Бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев заяви в пленарна зала, че управляващите прибягват до порочен подход и създават несигурност в енергийния сектор. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2013 в 15:44

То като потъва кораба и всички са се втурнали дупки да запушват. А дупки много, вода струи, ще потъне корабът. Нищо, че капитанът и неговите помощници са се събрали на съвещание и решават как по-добре да обяснят на простия народ как се запушват дупките. Те се съвещават, четат "опорните точки" на българската мадам Чаушеско, а водата пълни ли, пълни кораба. На потъване отива работата. А има ли спасителни лодки? Какво мислите?

08.12 2013 в 14:00

Ура!
Нови данъци!
Слава на БСП!
Хиперинфлация!
Да живее Румен Гечев!

08.12 2013 в 13:47

Защо такси за производителите, а не за разпределителите РПУта, които паразитират чрез монополните си позиции? Може би БСП отново иска да докаже, че е партия на паразитите?...

08.12 2013 в 13:31

Що за такса. Що за глупост социалистическа. Резултата? Сметките за октомври ноември х2. Защо ли, след като отоплителния сезон още не беше започнал. Кой, кой ще ни каже? На улицата Варна и да ги измитаме. Няма да има хепънинг, няма флаш моб и т.н. лигавини. Сериозни протести и да си ходят някои хора, които обещаха, а се осраха - меко казано и без извинение.