Нови тапи в София от днес

OFFNews 07 юни 2016 в 07:28 4372 0

Нови тапи за движението ще се образуват в столицата от днес. Започва реконструкцията на бул. "Владимир Вазов", съобщи Столична община. 

Ремонтът включва 5.2 км от булеварда от моста „Чавдар” до „Ботевградско шосе” и 1.5 км от бул.Ботевградско шосе” от Витиня до ул. "Летоструй". Ще бъдат цялостно ремонтирани 10 мостове и надлези и 1 подлез под бул. “Владимир Вазов” – ул. ”Витиня”. 

Ще бъде извършено и преасфалтиране на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Витиня” до ул. „Летоструй”, включително рехабилитация на моста над река Слатинска. Строително – монтажните работи ще започнат от южното платно на "Владимир Вазов" между ул. „549” и ул. „Поп Грую”. Движението ще се извършва двупосочно в северното платно до края на юли.
В северното пътно платно се пренасочва и градския транспорт - автобусни линии №№ 78 и 100, тролейбусна линия № 1, като тролеите в участъка от ул. „549“ на бул. „Владимир Вазов“ до ул. „Поп Груйо“ ще се движи на дизелови двигатели, като спазват временната организация на движение.

Временно се изместват и няколко спирки:
- спирка „Стадион Георги Аспарухов" се измества назад непосредствено преди кръстовището с ул. „549".
- спирка„ул. Витиня" се измества в северното платно срещу съществуващото си положение в зелената площ.
- закрива се спирка „ж.к. Левски - В". 

Заради строежа на третия лъч на метрото от днес се забранява движението по ул. „Св. Георги Софийски“ между бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Константин Иречек“. Изградена е двулентова връзка, която ще е алтернативният маршрут до 2018 г.

Започнали са цялостни ремонти дейности на 9 вътрешно-квартални улици в столицата. Изпълнява се нова пътната настилка, рехабилитират се бордюрите и тротоарите по ул.”Ангиста” в район Оборище, ул.”Атанас Узунов” в район Слатина, ул. „Подкрепа”, ул.”Войводово” и ул.”Цветница”, „Подкрепа“, „Войводово“ в район Връбница, ул.”Цар Асен” и ул.”Янко Забунов” в Триадица, „Лозенград“ и ул.“Княз Борис Първи“ във Възраждане. В район Възраждане се ремонтира също и ул.”Цар Симеон” от бул.“Константин Величков“ до бул.“Христо Ботев“ и ул.”Княз Борис I”.
През тази седмица предстои да започне ремонтът и на ул. „Поп Богомил“ и след това на ул.”Кирил и Методий”. 
Предвижда се тези дни при благоприятни атмосферни условия да започне и ремонт на ул.”Флора Кънева” в Лозенец и на ул.”Искър” в Оборище. В район Надежда ще започне ремонт на ул.“Търновска“ и улица при бл.247. В Оборище ще започне ремонт на ул. „Искър“ и ул. „Бачо Киро“.
Едновременно с цялостните се извършват и текущи ремонти на част от пътната инфраструктура, както и полагане на маркировка. С дейностите са ангажирани над 30 екипа на строителните фирми.

Вече е приключил ремонтът на седем улици в районите Сердика, Студентски и Красно село.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови