Наредбата за автоинструкторите се отлага, те отмениха протеста си

OFFNews 22 октомври 2020 в 11:39 1720 0

Днешният протест на автоинструкторите заради промените в наредба 37, която регламентира дейността им, няма да се състои, обявиха браншовите организации на обучаващите кандидат-шофьори.

Причината е, че вчера се е състояла среща на организациите от сектора с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, на която той е изразил готовност за  нови разговори с браншовите автоинструкторски организации. На този етап министерството отлага влизането в сила на Наредба 37, посочват организациите, организиращи протеста.

С оглед на усложнената пандемична обстановка, предложеното и постигнатите принципни договорки по измененията на Наредба 37 между нас и министър Желязков отлагаме днешния протест, заявяват още автоинструкторите.

От бранша са против промените в наредбата, според които учебните автомобили трябва да бъдат собственост само на юридически лица, а всички инструктори да са на трудов договор. Автоинструкторите са категорични, че подобен регламент ще доведе до масови фалити сред малките школи за обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews