Над 190 служители от 6 институции влизат в данъчните складове на Лукойл

OFFNews 10 май 2024 в 10:52 2179 0

Лукойл

Снимка БГНЕС

Лукойл

От днес в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД започва инвентаризация от над 190 служители на шест институции, съобщиха от Министерството на финансите. 

В дружествата ще влязат екипи на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - МВР, Главна дирекция "Национална полиция" – МВР и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

При необходимост ще се търси съдействие от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. 

Основна цел е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), включително биоетанол и биодизел, съхранявани в данъчните складове, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност от Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази в София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

Преди дни служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че скоро ревизия на рафинерията не е имало.

"Бяхме информирали от ръководителите на НАП и Агенция "Митници", които също присъстваха на срещата, че ако през февруари приходите от ДДС и мита от "Лукойл" са били 90 млн. лв., през март месец са били 40 млн. Април са 228 млн. лв. Решихме да възложим на НАП и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл", обясни Главчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови