Над 100 ученици кандидатстват за стипендии от ЧЕЗ

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2017 в 08:45 2045 0

Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на първи кръг в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

Те отговаряха на онлайн тест от 60 въпроса в продължение на 45 минути на 15 декември. Резултатите ще бъдат публикувани на сайта www.stipendiant.com до 22.12.2017 г. Тогава ще стане ясно и кои ученици продължават във втория регионален кръг.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е ориентиран към учениците от XII клас на техническите професионални гимназии на територията на Западна България. Той се провежда под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на Групата ЧЕЗ за България, и е включен в графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2017-2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Чрез конкурса гимназистите кандидатстват за стиндендия от ЧЕЗ в размер на 100 лева месечно за втория учебен срок на учебната 2017-2018 г. Освен нея победителите ще получат правото да кандидатстват с оценката от третия национален кръг на конкурса във висши учебни заведения – Технически университет-София, Колежа по енергетика, електроника към ТУ-София и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и ВТУ „Тодор Каблешков“. Задължително условие за използване на преференцията е успешно положена матура.

Състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от политиката на компанията да насърчава развитието на професионалното образование в България.

ЧЕЗ е една от първите компании, които подкрепиха дуалното обучение по електротехника, като от началото на настоящата учебна година компанията съдейства за обучението на бъдещите електротехници в четири паралелки в градовете София и Плевен. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови