Министерството на транспорта: Кадиев си прави евтин пиар с пренасочен полет

OFFNews 19 януари 2017 в 13:11 6535 1

За независимия депутат Георги Кадиев предизборната кампания явно вече е започнала и той си прави евтин пиар на гърба на Летище София. Това заявиха от Министерството на транспорта за OFFNews по повод поисканата от него оставка на шефа на столичната аерогара заради пренасочен полет от Виена за София на Австрийските авиолинии.

"Кадиев е поднесъл манипулативна информация. Съвсем нормална практика е пистата да се затваря при почистване при снеговалеж. Пилотът на съответния самолет е поискал разрешение за кацане в 10,03 часа и е било съобщение, че ще го получи след броени минути. В 10,15 ч. пистата отново е била отворена за кацане", заявиха от ведомството на Ивайло Московски.

От министерството подчертаха, че решението за това дали определен полет да изчака или да се пренасочи на друго летище е на пилота.

"Вчера още два полета не са кацнали в София, както и един във Варна, а миналата седмица цялото летище "Ататюрк" бе затворено за часове заради почистването на пистите от сняг, което са съвсем нормални процедури при тежки зимни условия", обясниха още от ведомството. 

Според авиационните норми при пренасочване на полет заради неблагоприятни метеорологични условия аерогарите не дължат обежщетения на пътниците. Въздушният превозвач обаче е длъжен да се погрижи за това клиентите му да достигнат до крайната дестинация.

Днес също на Летище София пистата временно се затваря заради продължаващия снеговалеж. Полети се бавят и заради антиобледенителни процедури по излитащите самолети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови