Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Министърът на икономиката поиска повече иновативни производства

OFFNews 01 февруари 2017 в 14:51 3743 1

„Укрепването на доверието на партньорите ни е от изключително значение и е важна стъпка в утвърждаването на България като атрактивна инвестиционна дестинация и перспективен пазар“. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски по време на първото за 2017 г. събитие на Френско-българската търговска и индустриална камара, чийто домакин беше посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел.

Според министър Седларски целта е да се отговори на промените на пазара на труда чрез насърчаване на инвестиции във високотехнологични и иновативни производства и повишаване на конкурентоспособността на българската икономика на международните пазари.

„Преките френски инвестиции в България възлизат на повече от 1.5 млрд. евро от 1996 г. насам. Най-голям е делът на френските инвестиции в промишлеността, следвани от финансите, търговията, селското стопанство, строителството и банковия сектор“, заяви Седларски.

Според него потенциал за развитие в двустранните отношения между двете държави има в областта на енергетиката, управлението на води и отпадъци, изграждането на инфраструктурни проекти, промишлени поддоставки в областта на машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, фармацията и туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!