Международни панаири и изложения помагат на малките и средни предприятия у нас

OFFNews 04 септември 2018 в 12:17 1639 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) отчете днес постигнатите резултати по Проект "Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции". 

Проектът се финансира по Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" и е с бюджет 5 392 000 лв., като до момента са усвоени 4 900 000 лв.

Основните дейности по проекта включват участие на специализирани международни панаири и изложения в България и чужбина, както и проектиране на български щанд за многократна употреба.

В рамките на проекта са организирани 25 международни панаири и изложения в чужбина, в които участие са взели 209 малки и средни предприятия. Организираните изложения в България са 14, а 153 малки и средни фирми са участвали в тях.

Проучване на ИАНМСП сочи, че голяма част от предприятията, участвали в организираните международни прояви, са удовлетворени постигнатите икономически резултати.

Компаниите коментират, че с участието си в тези събития те са успели да привлекат интереса на чуждестранни партньори, да спечелят повече международна популярност и в резултат на това да сключат успешни договори за износ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови