Левон Хампарцумян: Не ни чака катастрофална инфлация

OFFNews 02 януари 2022 в 11:36 3003 0

Снимка БГНЕС

Левон Хампарцумян

„Вероятно през 2022 г. ще имаме достатъчно дълъг период с инфлация, но не бива да очакваме, че тя ще бъде катастрофална. По-скоро ще бъде поносима”, прогнозира банкерът Левон Хампарцумян в интервю за предаването „Събуди се”.

Според него поне за една част от годината инфлацията ще бъде проблем, но няма да стигнем до хиперинфлация като от Виденовата зима. "В целия свят инфлацията представлява загриженост, с която обаче има начин да се справим”, каза той.

„В различните фази на живота си хората се справят различно с паричния проблем. По-младите могат да си позволят да играят по-рисково, ако имат възможност за компенсация на следващ етап. Тези, които вече са с т.нар. „фиксиран доход”, трябва да бъдат внимателни и да балансират разходите си спрямо прихода, който имат”, коментира банкерът.

Той коментира и надеждността на имотните сделки. Според него, ако клиентите търсят жилище за живеене и преценят, че могат да го изплатят, моментът не бива да ги спира. Купуването на няколко имота за инвестиция обаче може да не се окаже доходоносно, тъй като цените им може и да спрат да растат. Според него дали ще се стигне до имотен балон и неговото спукване до голяма степен зависи от това колко купувачи ще потърсят такава инвестиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки