Ладислав Бартоничек ще управлява PPF Group

OFFNews 29 март 2021 в 19:34 3365 0

Ладислав Бартоничек

Екипи от професионални мениджъри управляват компаниите, които са част от PPF Group и ще продължат да го правят под ръководството на Ладислав Бартоничек, съобщиха от PPF. В групата влизат и собственикът на bTV Media Group – СМЕ, и телеком операторът Telenor. Ладислав Бартоничек притежава малко над 0,5 % от компанията. 

Най-богатият човек в Чехия Петър (Петр) Келнер, който реално притежава групата от компании, загина по време на ски екскурзия в Аляска заедно с още петима души. Инцидентът станал в събота следобед, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разбил край глетчер в американския щат.

У нас Келнер притежава bTV Media Group и "Теленор".

Компанията заявява, че загубата на нейния основател няма да се отрази на оперативното функциониране на PPF Group и че има изградена детайлна система, чрез която управлява проектите си. Тя ще продължи да осъществява своите инвестиционни планове и визията, формулирана от Петр Келнер и неговия екип.

Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро и управлява 98 000 служители в световен мащаб (към 30 юни 2020 г.). PPF работи в 25 държави.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!