Кражби на масло от трансформатори оставиха Петрич без ток

OFFNews 29 август 2017 в 18:51 2704 4

ЧЕЗ Разпределение България констатира 7 случая на източване на масло от работещи трансформатори в Петрич за малко повече от месец.

4 от засегнатите трансформатори изгоряха. За останалите три, при извършване на регулярен обход по съоръженията и констатация за липсващо масло, са проведени съответните действия по съхраняването им в изправност.

В резултат на посегателствата са засегнати общо близо 10 хиляди клиенти на компанията, които бяха с прекъснато електрозахранване в продължение на общо 35 часа. Откраднати са 2200 литра масло на стойност 7300 лв. В резултат са изгорели трансформатори на обща стойност 56 000 лв.

„Реагираме максимално бързо, но в такива случаи трансформаторът трябва да се подмени с нов, което изисква време. Призоваваме жителите и органите на реда в община Петрич за бдителност, тъй като кражбите на масло в района се превръщат в плашеща тенденция, а от това страдат най-вече хората. За съжаление не можем да спасим всички трансформатори, въпреки регулярните ни проверки, защото когато работят без масло, те изгарят много бързо“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Клиентите могат да подават сигнали за злоупотреби и посегателства на имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

29.08 2017 в 20:20

Те в държавата се крадат милиони и милиарди, а вие за няколко кила масло го правите топ новина ?!

15914

1

поп Дръвчо

29.08 2017 в 19:49

Яко.

Местните крадат маслото за да си карат бричките. Споко, не са от тъмнозелените.

На ЕРП не им пука защото нито неустойки плащат за това че няма ток, нито плащат трафа дето е изгорял (приспадат си го от печалбата понеже такава им е схемата на оправдаване на разходите). Даже подизпълнителят (пак тяхна фирма) печели от подмяната му.

Съответно няма СОТ в трафопоста, да не говорим за термозащита. Нищо че тоя траф струва един вагон пари. И даже само маслото му струва доста повече от нафта. Тва че по света тия неща си имат застраховка, телеметрия и аларма при диспечерите е дребна работа. У нас няма нужда.

Ушев също никой не го ръчка да намери кои са тия със старите дизелови таратайки дето източват чорбата и всички са доволни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!