Комитова: Ще преговаряме само със собствениците на строителни фирми, не с посредници

OFFNews 08 октомври 2021 в 16:07 2769 1

Снимка БТА/Асен Тонев

Минаваме на двустранни разговори със собствениците на фирми без посредници. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на пресконференция след като по-рано днес се провали срещата между нея и протестиращите строители.

Причината е, че досега на срещите с нея идвали само посредници - Браншова камара Пътища, синдикати, протестиращи и други, но не и тези, които твърдят, че държавата им дължи пари.

Според Комитова трябва да се разбере кои са хората, които стоят зад строителните фирми.

"Да се покажат публично. Нека има диалог. Ние нямаме тайни от обществото и тях, нека и те да нямат такива", каза министърът.

Днес тя отказа да разговаря с представители на синдикатите и протестиращите, което ги разгневи и поискаха оставката й.

"Следващата седмица започваме регулярни срещи с собствениците на фирмите, чиито работници протестират отвън. Да дойдат и да си уредят нещата", призова Комитова.

Тя обясни, че не е разбрала за какво е бил протестът днес.

Комитова посочи, че общо в строителния бранш в пазарни условия работят около 21 000 фирми. Двадесетина дружества, занимаващи се с пътно строителство и ремонти, обаче развивали дейност в непазарни условия с получаване на пари авансово и без обществени поръчки.

"Дори сред тях има разделение, едни се ползват от тези привилегии, а други не и това разделение не сме го направили ние. Ние така го заварихме", каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!