Kaufland дари 20 000 лева за топъл обяд на нуждаещи се ученици

Средствата са отделени от продажбата на детски играчки по Коледа в магазините на веригата

OFFNews 20 февруари 2024 в 11:20 8227 0

Кауфланд

Снимка Кауфланд

Благодарение на „Топъл обяд“ близо 1800 деца в неравностойно положение от цялата страна ще получават безплатен топъл обяд.

За втора поредна година Kaufland България ще подкрепи ученици в неравностойно положение, предоставяйки средства за осигуряване на топъл обяд от Българския червен кръст (БЧК). Дарението е в размер на 20 000 лева, като средствата са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на компанията Kidland®, реализирана по време на коледните празници.

Kaufland e традиционен партньор на Програмата „Топъл обяд“, която се провежда за 20-та поредна година и се стреми да намали отпадането на деца от училище чрез осигуряване на безплатна топла храна през учебните дни. За втора година дарителската инициатива се провежда с участието и на клиентите на веригата. През 2022 година отделените средства от продажбите на играчки Kidland® в Кaufland също бяха на стойност 20 000 лв.

„Щастливи сме, че имаме възможност отново да подадем ръка на тази благородна инициатива „Топъл обяд“ и с нея да вдъхнем надежда и сигурност на уязвими групи деца от цялата страна, за които трудностите с прехранването са ежедневие. Смятаме, че с кампанията, която реализирахме и този декември, предоставихме шанс и на нашите клиенти да бъдат съпричастни и с един малък жест да подпомогнат образованието на децата. Вече 14 години Kaufland е партньор на проекта, чиято мисия е сред приоритетните теми и за нашата компания“ каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност” в Kaufland България.

Над 520 000 лв. е сумата на дарените средства от клиенти на Kaufland България от старта на партньорството с БЧК през 2010 г. През есента клиентите на всички магазини от веригата в страната имаха възможност да даряват средства в полза на Програма "Топъл обяд" и чрез поставени кутии за дарение.

Благодарение на „Топъл обяд“ близо 1800 деца в неравностойно положение от цялата страна ще получават безплатен топъл обяд всеки ден в училище през настоящата учебна година. До момента близо 2 млн. безплатни топли обяда са раздадени от Програмата, а приблизително 24 000 деца са подпомогнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика