Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Калоян Паргов: В Бюджет 2018 на Столична община няма качествена промяна в развитието на София

OFFNews 18 декември 2017 в 15:21 3100 0

„В бюджета на Столична община за 2018 година има минимално увеличение на общинското участие във всяка една от дейностите, но като цяло можем да кажем, че това е поредният бюджет, който няма да реши нито един проблем на столицата.

Tова каза лидерът на БСП-София и председател на групата общински съветници от БСП в СОС Калоян Паргов по време на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“.

„Бюджетът е по-голям от миналата година и причината за това са по-високите трансфери заради повишаването на минималната работна заплата и осигурителните прагове", заяви той. „Кажете ми - транспортът ли ще бъде уреден? Благоустройството, най-вече в крайните квартали, ли ще бъде решено? Всички училища и детски градини ли ще санираме, след като за поредна година образованието е приоритет?", попита Калоян Паргов.

„Имаме финансова рамка, от която софиянци няма да почувстват ефективност, така както ние от БСП настояваме", заяви лидерът на столичните социалисти. „За тази цел би трябвало да има програмни политики, базирани на предварително съгласуване и обсъждане, както поискахме тази година от управляващите. Очевидно обаче това беше имитация, защото нарочната комисия не започна да работи по-рано, така че да обсъждаме конкретните проблеми и насоки. Това беше „прах в очите" на опозицията“, каза още той.

„В рамките на този бюджет не очаквам някаква качествена промяна в развитието на София, освен това, че ще се приближим повече до третия метродиаметър, за който са заложени над 300 милиона лева от европейските фондове. Критиките ни са градивни, а не са просто защото сме от БСП", заяви Паргов.

„На софиянци можем да кажем, особено на тези в крайните квартали, където живее 2/3 от населението, че ще продължават да газят в кал и да падат в дупки. Децата им ще продължават да играят в необезопасени пясъчници и градинки или изобщо ще липсват такива", допълни той.

„Единственото място, където ще можем да се почувстваме европейци отново ще бъде идеалният център. Въпреки че и той се задъхва от куп проблеми, най-вече с липсата на добра транспортно-комуникационна схема и буферни паркинги, които да извадят колите от центъра и да накарат хората да ходят пеша или с велосипеди", обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!