"Юнион Ивкони" потвърди, че един и същ шофьор е карал два курса в един ден

OFFNews 02 ноември 2017 в 16:45 11206 0

Шофьорът на "Юнион Ивкони", който предизвика катастрофата катастрофата на автобуса София - Слънчев бряг на магистрала Тракия в понеделник вечерта, наистина е карал и сутринта по обратното направление.

Това призна управителят на фирмата Георги Атанасов на пресконференция, на която представи резултатите от вътрешната проверка на компанията след инцидента.

Пътничка от злополучния автобус обяви същото веднага след катастрофата, но до момента от компанията превозвач нямаше потвърждение.

"Заключението от направената вътрешна проверка във фирмата е че въпреки изрядната документация, проверяващият екип има известни съмнения за самоволна размяна на двамата шофьори в част от сутрешния курс", обясни Атанасов.

Той каза още, че всички констатации от вътрешното разследване ще бъдат предадени на следствените органи.

Управителят на "Юнион Ивкони" призна, че компанията, както и всичките си конкуренти, изпитва недостиг на шофьори. Графиците на работа обаче се правели стриктно по правилата. 

„Освен 4 милиона превозени пътници годишно наш приоритет са и работещите във фирмата над 1 000 души – шофьори, диспечери, касиери, механици, експерти, мениджъри на различни звена. Ние трябва да се погрижим и за тези хора и семействата им, защото те всекидневно осигуряват сигурността на пътуващите в България и чужбина чрез автобусен транспорт пътници“, заяви още Атанасов,

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови