Quantcast

Искров: Ще подам оставка, щом решим казуса "КТБ"

OFFNews Последна промяна на 29 октомври 2014 в 16:22 9105 12

Снимка Булфото

След като е нарушено доверието в БНБ, ще се оттегля, след като заедно намерим решение на кзуса "КТБ".

Това заяви управителят на БНБ Иван Искров пред депутатите от комисията по бюджет и финанси в парламента.

Веднага след намирането на решение, ще проведа консултации с господин Бойко Борисов като лидер на най-голямата парламентарно представена политическа сила, както и с лидерите на всички останали парламентарни политически сили и ще се оттегля, за да им дам възможност да изберат нов управител на БНБ, заяви Искров.

Той обаче бе категоричен, че няма от какво да се притеснява по отношение на работата си като управител, нито по отношение на задачите, изпълнени от БНБ при управлението му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2014 в 12:03

Решението КТБ е просто, числата са ясни: НУЖНО Е РЕШЕНИЕ!
По доклада “Консултантска услуга по НОВА специална методика” установено – 1.8 млрд лв. кредити за военната индустрия, обезпечени с нова продукция, които “консултантите” отнасят към лоши кредити....
ПАЗАРНОТО РЕШЕНИЕ: БГдържавата чрез Българската банка за развитие (държавна банка, в която преди 8-10 месеца ДПС си преместиха парите) встъпва в тези кредити и нататък, нали е БГдържава – кредитира си военната индустрия, както всички държави правят... (Затова НЕбългарските банки Не кредитират военната индустрия).
ОСТАВАТ – 2.5 МЛРД “уж” лоши кредити (дали са лоши е друга тема, или пък е схема за придобиване ефтино на апетитни активи, но приемаме).
За да заработи КТБ трябвали ликвидни още 2 млрд, което прави общо 4.5 млрд лв.
Тези 4.5 млрд се разпределят поравно между инвеститорите от ЕПИК, Оманския и Гемкорп и съотв. 50 % за държавата в лицето на Фонда за гарант. влоговете.
И КТБ започва да работи като нова банка, а изпълн. директор става Бостанджиев от Добрич, работил в Лондон, компетентен, собственик на Гемкорп, един от инвеститори.
С включването на Българската банка за развитие БГдържавата поема своя ангажимент, а ДПС глътва надълбоко водица ...
И т.н. ОСТАВА въпроса как ще отговаря Главпрокурора за организираната петък/13юни БАНКОВА ПАНИКА “КТБ”
А дали Цв.Василев ще го докарват в чувал, или той ще осъди БГдържавата, знам ли?!?

30.10 2014 в 09:51

Проглушиха ни ушите с “ДУПКА ...”. ПИТАНЕ – а бе, вие не се ли усещате, че ви мамят и манипулират с “дупка”. Оставяме настрана организираната петък/13юни от Главпрокурор БАНКОВА ПАНИКА “КТБ” довела до изтегляне на 1.3 млрд ликвиден ресурс от КТБ, отишъл в НЕбългарски банки. Оставяме настрана че НИКОЙ НЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ от Главпрокурора за организирана от НЕГО БАНКОВА ПАНИКА?!?!?
Но СЛУЧАЙНО да сте чували, че КТБ е финансирала военните заводи (НЕбългарските банки не финансират български военни заводи), това да сте чували?
Синдикатите ни проглушиха ушите, ТО БЕ Арсенал, то бе, ама кой да каже истината
И точно кредитите в размер на 1.8 млрд, дадени от КТБ на военните заводи за производство но оръжие, са оценени по новата методика за консултантска услуга (специална методика), назначена от БНБ за КТБ, точно тези кредити са обезпечени с продукция, която пък продукция още не е продадена/или ... ще... А консултантите са оценели по новата методика като необезпечени... (е, има и още няколко предприятия също с обезпечение продукция, и тези кредити са оценени като необезпечени). НЕбългарските банки финансират/кредитират строителство на МОЛове, хотели и резиденции по морето и курортите, жилища (но и там поспряха). Но военните заводи и други предприятия в БГ НЕбългарски банки не финансират.
Ако “НОВАТА” методика приложат към други БГбанки и те ще се издънят, и по-зле от КТБ.
А дрънкалата от Прокуратура и тъпите журналя като нямат инфо лъжат, крещат, дрънкат.. за някой друг кредит, вадят го от купа... и врещят.. НЕбългарските банки финансират/кредитират строителство на МОЛове, хотели и резиденции по морето и курортите, жилища (но и там поспряха). Но военните заводи и други предприятия в БГ НЕбългарски банки не финансират
ВЪПРОСЪТ е – кой финансира българските предприятия, и особено военните заводи, там работят хора, и оттам си хранят семействата... ДържаватаБГ къде е?!?! Тя няма ли ангажимент към своя народ?!?!? Ако това е начин чуждите държави да ни фалират и военната индустрия, и всички български предприятия – ЗНАЧИ СА УСПЕЛИ....
ТОВА обаче не оправдава Главпрокурора за организираната БАНКОТА ПАНИКА петък/13юни, довела до изтегляне на 1.3 млрд ликвиден ресурс от КТБ
Това не оправдава Цв. Василев и други, ако са извършили престъпления
НО ВЪПРОСЪТ за БГ държавата и отговорността към своя народ ОСТАВА?!!!

30.10 2014 в 06:32

Че кой е Искров, че да поставя условия на държавата ? Назначен от Парламента чиновник ще поставя условия на държавата - значи се смята, че е над нея ??????? Щял бил да реши въпроса с КТБ и след това да си ходи. Алооооу ти си един от главните участници в създаването на проблема - ти си чиновник, не си народен представител избран от народа, кой ти е внушил, че някой ще ти разреши да го "рещаваш". Вън от БНБ и следствие да се види какви си ги дробил през годините. Защото носиш основна отговорност за проблема.

29.10 2014 в 20:10

Пази Боже!
Значи поръчката трябва да бъде доведена до край...... Ужас! И това е шеф на Централната ни банка....... Ужас.

Аз отдавна твърдя, че трябва да ни управляват директно от Европа. И там не са стока, ама са далеч по-добре от нашите пезевени и рашките!

29.10 2014 в 19:16


Ето имената на българските политици, които ще изгорят с милиони в КТБ!

Списъкът е изключително любопитен!

Вижте го!

•Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева.

•Емел Етем – бивша министърка и кадър на ДПС – 2.5 милиона лева.

•Веселин Пенев – депутат от ДПС – 1.1 милиона лева.

•Митхат Метин – депутат от ДПС – 700 000 лева.

•Ахмед Доган – на свое име има 880 000 лева.

•Отново Ахмед Доган – чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в „Булгартабак”, „Техномаркет” и др. – 50 милиона лева!

•Иван Костов – на свое име и на името на своето семейство – влогове над 1 милион лева.

•Стоян Александров, бивш министър и финансист – 1 милион лева.

•Нигяр Джафер, депутат от ДПС.

•Янко Янков, депутат от ДПС.

•Георги Първанов, бивш президент на България – 80 милиона лева.

•Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски – 20 милиона лева.

•Жената на Александър Сталийски-син – 10 милиона лева.

•Вежди Рашидов, бивш министър на културата – 2.6 милиона лева. Него го оставяме на последно място с уточнението, че парите му не са крадени, а са спечелени с честен труд.

29.10 2014 в 18:03

първо - разстрел.
после - съд посмътрно.

29.10 2014 в 17:16

Направо тръгвай към пандиза, каква оставка, какви 5 лева???
Дали ще доживея поне един тарикат осъден ефективно да видя???

29.10 2014 в 16:57

"Силвия Пенева, управляващ съдружник на Deloite - България, която пряко участва в писането на доклада, е опитала да изтегли парите от депозита си в КТБ на 20 юни 2014 г. Това става часове преди БНБ да постави КТБ под особен надзор. Става дума за сума над половин милион. Преводът обаче не минал и парите останали в банката. С основание вложители смятат, че този конфликт на интереси може да се отрази на професионалната й преценка за състоянието на банката. Може и да не е така, но съмнения винаги ще има. Защото някой може да опита да я обезщети по друг начин, само и само да подпише доклад, който обрича КТБ на фалит."

"Същото важи и за Николай Гърнев, управляващ съдружник на Ernst & Young, който е имал 2 депозитни сметки в КТБ. Успял да ги закрие - забележете, на 18.06.2014 г., след като е изтеглил сумите по тях. Доста странно съвпадение, като се има предвид, че на 20 юни банката минава под особен надзор."

"Медийни босове също са изтеглили крупни суми от личните си сметки ден преди БНБ да постави под особен надзор КТБ. Доста странно е, че изданията, които ръководят, се издържат с кредити от фирми, свързвани с мажоритарния собственик на банката и със самата банка, а в същото време личните им влогове са нараствали внушително.
Часове преди решението на Националната банка една от тези пeрсони дори успява да прехвърли над 300 000 лв по сметка в друга банка, за която веднага започват да се пишат хвалебствени материали, а КТБ бива оплювана всекидневно..."


Искроф, ако от мен зависи, вече съм ти намазал въжето със сапун! И не само на теб!

29.10 2014 в 16:49

Кучетата си лаят, кервана си върви, Цецо мустака папка плескавици у Београдските кафани.

29.10 2014 в 16:43

Тази седмица очаквам пика на отвличащата внимание ПР акция от действителното задкулисие. Искров каза първо лиценза /ТОВА Е АНГАЖИМЕНТА МУ ПРЕД ЗАДКУЛИСИЕТО/ след това оставката, след това ще вкарат и доклада на УС /пак колективно/ в НС за да може НС да не гледа смяната на УС. За това е и временна Парламентарна комисия за КТБ /пак отвлича внимание, вкарва в процедура и отклонява вниманието от УС/. Това е същото като предложението на Кой? и Цонев за офшорките - голямо на заглавие, късо на съдържание и внимателно на ефект. След това ще вкарат и закона за КТБ - повече от същото - ще има евроатлантизъм на всяка втора дума, призиви за честност и борба с корупция, ние сме в "бяло" - други са зад кулисието и т.н. Не само Пеевски разбира се е задкулисие, но той е видимия и самонаел се "лейтенант" изпълняващ техните поръчки. Ако не сменят УС на БНБ в най-скоро време и мине закона след това гоним Мишел - ще плащаме всички и то много - над 6-7 милиарда долара, а няколко души ще станат милиардери.

ИЛИАН ВАСИЛЕВ/ФЕЙСБУК