ГЕРБ се поправи: Няма да изтегляме бюджета

OFFNews 14 ноември 2016 в 14:55 10775 2

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че правителството няма да изтегля проекта си за държавен бюджет за 2017 г. По-рано днес шефката на бюджетната комисия в парламента обяви, че излизащата от властта партия ще направи точно това.

"Да си говорим честно - Законът за бюджета е може би най-политическият закон и в този смисъл е най-закономерно той да бъде изтеглен. Просто няма да бъде политически коректно чрез него да се налагат политики, които не са приоритет за сегашното мнозинство в парламента", каза Стоянова в интервю за Investor.bg.

В разпространената позиция на Министерството на финансите се казва, че правителството не се отказва от нито една от политиките, които провежда от встъпването си на власт преди две години.

"За нас те остават актуални и докато изпълняваме своите правомощия, ще продължим да работим по тяхната реализация. Наше категорично убеждение, към което сме се придържали през последните две години, е, че не бива бюджетът да бъде заложник на безпринципно политическо противопоставяне. Няма да допуснем и той да става жертва на популизъм", се казва в становището.

От финансовото министерство обясняват още, че правителството на премиера Бойко Борисов ще продължи да отстоява политиките в държавния бюджет за 2017 година.

"Затова не предвиждаме неговото изтегляне от Народното събрание. Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането му и да вземат решение за неговото приемане", гласи позицията на министър Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови