Гебрюдер Вайс засилва присъствието си в България

OFFNews 05 юни 2015 в 15:59 4777 0

Днес международната транспортна и логистична компания „Гебрюдер Вайс“ открива своя нов български клон близо до София, в с. Мусачево /община Елин Пелин/.

„Новият терминал в Елин Пелин ще служи като централен хъб за региона на Балканите, както и в посока Централна Азия.

Освен идеалното от транспортна гледна точка местоположение, той предлага преди всичко повече място за логистичния бизнес и ще подкрепи по-нататъшната ни експанзия в тези региони“, казва Томас Мозер, регионален ръководител за Югоизточна Европа/ОНД в Гебрюдер Вайс.

В новото строителство, което заменя досегашната база в София, са инвестирани повече от десет милиона евро. Новият логистичен център отговаря на най-високите технологични стандарти и включва логистични високостелажни складове (6000 m²), крос-докинг зона (1880 m²) и офиси (1300 m²).

Съществуват възможности допълнително строителство и разширяване на терминала през следващите години.
„В базата в Елин Пелин предлагаме пълното портфолио от услуги на Гебрюдер Вайс. То включва от сухоземен, въздушен и морски транспорт, до индивидуални логистични решения. И тук всички услуги ще се изпълняват с обичайните високи стандарти за качество на Гебрюдер Вайс“, разказва Мариета Григорова, управител на Гебрюдер Вайс в България.
С приключването на строителството броят на служителите нарасна от 60 до почти 90. Над 20 години успешна дейност в България С оглед на темповете на икономически растеж на България, компанията е доволна от икономическото развитие на своя клон.

„Българският пазар се доказа като стабилен още при предишните тежки икономически ситуации“, казва Томас Мозер.
„Ние инвестираме дългосрочно и изхождаме от това, че България може да се адаптира бързо към съответната ситуация“.
Благодарение на регионалния експертен опит в областта на логистиката и на доказалата се източноевропейска мрежа на Гебрюдер Вайс дейността ни се развива в положителна посока през последните години. Само през предишната година броят на превозените и обработени пратки се е увеличил с 35 процента. Българската база се използва като регионален дистрибуционен център преди всичко от международни и местни клиенти от машинния и високотехнологичния браншове. Гебрюдер Вайс развива успешно дейността си в България от 1993 г.

Още в първите години логистичната компания утвърди името си в страната в сферата на групажните превози. Предишната база в София беше построена през 2003 г. Днес Гебрюдер Вайс България генерира 70 процента от оборота си от национални и международни сухоземни превози. Наред с това складовата логистика и превозите по море и въздух значително увеличиха значението си през последните три до пет години. Още преди завършването на новия терминал в Елин Пелин, клонът в София действаше като платформа за групажни превози за Туркменистан. В момента компанията планира директни превози към своите клонове в Турция, Грузия и разработва транспортни решения за други централноазиатски държави.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!