ЕНЕРГО-ПРО: Не злоупотребяваме с монопол

OFFNews Последна промяна на 20 март 2015 в 16:21 4097 5

"ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" отговори на обвиненията за злоупотреба с монопол на Комисията за защита на конкуренцията.

В официална позиция, изпратена до медиите, дружеството пише:

"ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" не приема твърденията на КЗК за извършено нарушение, представляващо злоупотреба с господстващо положение при определяне на цените за ползване на съоръжения от електроразпределителна мрежа ниско напрежение, собственост на дружеството.

Отдаването под наем на съоръженията по свободно договорени пазарни цени е законно право на всяка бизнес организация, която извършва търговска дейност на територията на страната. Чрез регламентиране достъпа на външни, неоторизирани лица, до съоръженията се упражнява контрол върху безопасността на тяхната експлоатация, управлява се риска от възникване на злополуки с хора или имуществени щети и се покриват предизвиканите от този достъп разходи.

Цените, които компания ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е определила за достъп до стълбовната електроразпределителна мрежа ниско напрежение, са образувани въз основа на пазарен и икономически анализ на реалните разходи на време, труд и ресурси от страна на компанията, предизвикани от достъпа на служителите на външни оператори.

Електрическите стълбове са част от електроразпределителната мрежа и като неин собственик ЕНЕРГО-ПРО Мрежи се грижи за тяхната техническа изправност и безопасност. Използването им от външен оператор предизвиква допълнителни разходи от най-различно естество за компанията, поради което те не се отдават под наем безплатно, а по пазарна, разходоориентирана цена."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2015 в 19:46

Пълни боклуци,злоупотребяват както си искат, но като не можем да ги сменим давайте мнения какво да правим.

21.03 2015 в 15:18

Ха, ха. За ЧЕЗ мога да кажа само, че независимо, че имаме договор с тях и им плащаме наем за стълбовете, когато решат да правят нещо не ни уведомяват, а направо късат кабелите ни.

20.03 2015 в 18:33

Не злоупотребявате, само си взимате.

20.03 2015 в 18:22

Не само на вас,а и на останилите "Дружества"...колко сте-три на брой,как ви вярвам само....

20.03 2015 в 17:39

А един мармот ......