Quantcast

ДКЕВР разрешила на "Енерго про" да не праща фактури

Нели Чолашка Последна промяна на 06 февруари 2015 в 15:11 4029 2

Теменужка Петкова, министър на енергетиката.

В общите условия за клиентите на "Енарго про", одобрени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), е предвидено дружеството да не изпраща фактури на хартия на клиентите. Фактури се изпращат само при изричното желание на абоната.

Това съобщи в парламента енепгийният министър Теменужка Петкова.

Преди седмица депутати от БСП алармираха, че клиентите на "Енарго про" разбират колко далъжат за ток, когато отидат да го платят. Те имали възможност да проверят само през сайта на енергоразпределителното дружество.

При проверка през интернет излиза само сметката за последния месец, няма данни за предходните периоди, уточни Петкова.

Тя се надява ДКЕВР да санкционира дружеството, макар, че и регулаторът има вина, след като е одобрил общи условия в които се разрешава на ЕРП-то да не изпраща фактури.

Престои проверка и на другите две енергоразпределителни дружества, напомни министърът на енергетиката.

Ревизиите започнаха по спешност с "Енарго про" заради двете фактури, с които дружеството изненада част от клиентите си в началото на годината.

Проверката установила и неизправност в някои уреди за отчитане на потребителите, като предимно проблемът бил в засичането на дневната и нощната тарифа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2015 в 19:02

Поразен съм от одобрените от ДКЕВР "Общи условия" на МОНОПОЛИСТА доставчик ЕНЕРГО-ПРО!!! Едва сега ми става ясно защо след едномесечна полемика и преписка, ЕНЕРГО-ПРО ми отказва представянето на фактура!
В тази държава не очаквам да получа отговор, но все пак ще задам следните въпроси към Вас, госпожо министър:
1. Как ли биха реагирали европейските институции на това одобрение от страна на ДКЕВР?
2. Как по електронен път е възможна справка САМО за дължимата месечна сума, НО НЕ и до данните от фактурата, по които е начислена тя?
3. Как клиентите, на които не се предоставя фактура, могат да направят сверка на данните от електромерите си с тези, по които са направени начисленията?

06.02 2015 в 15:26

Кой точно състав на ДКЕВР е "разрешил" това? По кое време е станало?