Данъчни шефове се срещат лично с големи длъжници

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2014 в 14:16 2550 3

НАП
НАП

Директорите на териториалните дирекции на НАП в цялата страна се срещат лично с над 300 фирми, които имат задължения към бюджета за над 100 000 лв., съобщиха от данъчната служба.

В столицата директорите ще се срещат с длъжници с по над 200 000 лв. неплатени налози.

На срещите се обсъждат възможностите за обезпечаване на дълговете и за плащане на части по индивидуални погасителни планове.

От фирмите се очаква да платят в двуседмичен срок или да предоставят имущество, с което да гарантират задълженията си и да сключат споразумение за плащане на части, допълват от НАП.

Междувременно стана ясно, че 25 000 регистрирани по ЗДДС фирми имат повече от 3 невнесени месечни вноски за данъка върху добавената стойност. Законът предвижда възможност те да бъдат дерегистрирани по ЗДДС, ако не платят. Дерегистрацията по ЗДДС е процедура, която може да засегне неблагоприятно търговските дружества, защото ги лишава от възможността да начисляват данъка при доставките си, респ. ограничава правото на данъчен кредит на техните контрагенти. Друга последица от прекратяването на ДДС регистрацията е, че се начислява и внася в бюджета данък за всички налични активи, съобщават от данъчната администрация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2014 в 15:30

А преди това се срещнахте с Ковачки?! Абе и вие сте едно дървено желязо, та 41 млн. са много над 100 000! И после нямало уважение към институциите и катаджиите няма да взимат рушвет!

12.06 2014 в 14:59

Така е защото тези пари за подкупите на ръка само могат да се вземат. Иначе се отчитат и ще ги хванат.

12.06 2014 в 14:31

смехория! хората за електронно правителство им говорят, за да се ограничат личните контакти между данъчен и клиент, а от там и корупцията, а тия.. в БГ като ти се обади данъчен, първата му работа е да ти даде личния си телефон.
Сопа и за вас трябва.