Данъчни шефове се срещат лично с големи длъжници

OFFNews 12 юни 2014 в 14:16 3093 3

НАП
НАП

Директорите на териториалните дирекции на НАП в цялата страна се срещат лично с над 300 фирми, които имат задължения към бюджета за над 100 000 лв., съобщиха от данъчната служба.

В столицата директорите ще се срещат с длъжници с по над 200 000 лв. неплатени налози.

На срещите се обсъждат възможностите за обезпечаване на дълговете и за плащане на части по индивидуални погасителни планове.

От фирмите се очаква да платят в двуседмичен срок или да предоставят имущество, с което да гарантират задълженията си и да сключат споразумение за плащане на части, допълват от НАП.

Междувременно стана ясно, че 25 000 регистрирани по ЗДДС фирми имат повече от 3 невнесени месечни вноски за данъка върху добавената стойност. Законът предвижда възможност те да бъдат дерегистрирани по ЗДДС, ако не платят. Дерегистрацията по ЗДДС е процедура, която може да засегне неблагоприятно търговските дружества, защото ги лишава от възможността да начисляват данъка при доставките си, респ. ограничава правото на данъчен кредит на техните контрагенти. Друга последица от прекратяването на ДДС регистрацията е, че се начислява и внася в бюджета данък за всички налични активи, съобщават от данъчната администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!