БДЖ пусна влак с 1 вагон за група от 107 деца

OFFNews 31 май 2019 в 09:53 14699 0

Хаосът и безхаберието в БДЖ не само че не спират, но и достигат нови висоти.

Днес жп превозвачът, който всяка година източва по 220 милиона лева от парите на българските данъкоплатци, пусна влак с един вагон  от Червен бряг за Плевен, въпреки че още преди 20 дни за него са закупени билети за група от 107 деца от втори, трети и четвърти клас. А същата композиция се ползва и от много хора, които работят в по-голямото населено място.

Ето и разказа за случилото се от фейсбук групата с все по-подигравателното име "БДЖ за хората - защото го заслужавате":

Днес на гара Червен бряг група ученици от 107 човека трябваше да пътуват за Плевен с ПВ 20133, който тръгва от гара Червен бряг в 7.56. Билетите са закупени на 10.05.2019, а влакът дойде с композиран 1 вагон. След като децата едва се побраха ни обясниха, че трябва да ги свалим, което съответно отказахме. Началник-влакът не знаеше, че има група, въпреки че билетите са закупени преди 20 дни. Стигна се до там, че се наложи да се смени подвижният състав на ПВ 20142 с този на ПВ 20170 (ГО-София), за да могат да се поберат всички пътници. Да не говорим, че освен децата имаше и други пътници, които работят в Плевен и съответно отново закъсняха за работа. Кой е виновен и къде се къса връзката? Факт е, че това е поредната издънка на БДЖ!

От приложената касова бележка се вижда, че за групата ученици е платена цена от 192,60 лева. Но дали плащаш, или се возиш гратис в БДЖ няма никакво значение. Качеството на услугата винаги е едно и също - абсурдно лошо.

И това при положение, че клиентите на компанията намаляват с всеки изминал ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови