България еър възстановява полетите от и до Израел

OFFNews 11 октомври 2021 в 15:14 1267 0

От 14 октомври „България Еър“ възстановява полетите си между България и Израел, съобщават от авиокомпанията.

Полетите между София и Тел Авив ще се изпълняват всеки четвъртък и неделя.

Стартът на директните полети между България и Тел Авив става възможен благодарение на последното изменение в заповед на Министерството на здравеопазването, според която Израел влиза в списъка на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС.

От август пристигащите в България от Израел не подлежат на поставяне под задължителна карантина.

Всеки, който предстои да пътува до Израел, трябва да се запознае предварително с актуалните мерки и указания за вход и преминаване през страната, от сайта на Министерство на външните работи на Израел.

Преди и всеки полет на компанията се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати и UV лъчи, чиято защита предпазва повърхностите стерилни в продължение на 24 часа. Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на „България Еър“ са оборудвани и с въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси.

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет, напомнят от "България ер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови