Автобусните билети София-Пловдив поевтиняват рязко до 8,80 лева

Светослав Метанов 31 август 2018 в 10:29 9344 1

От втората половина на септември по маршрута София-Пловдив ще може да се пътува и на цена от 8,80 лева. Това е с повече от 5 лева по-малко от досегашните цени по линията. В момента всички превозвачи искаха по 14 лева за билет.

"Участвахме в процедурата на Столична община, която бе обявена в изключително кратки срокове, след прекратяването на договора на "Витоша Експрес" и бяхме класирани на първо място", заяви за OFFNews Магдалена Милтенова, управител на компанията "Бус Перник", която ще поеме обслужването на линията.

Срокът за подаване на оферти е бил от 31  юли до 7 август, а класирането излязло на следващия ден.

Според Милтенова предложената от фирмата ѝ цена не е дъмпингова, което се доказвало от факта, че конкуренти в конкурсната процедура са дали оферти за билет от 9 лева и 9,50 лева.

Изискването на Столична община е курсът да се изпълнява с 50-местни автобуси, чиято възраст е до 7 години.

"В момента анализираме данните за трафика между София и Пловдив, тъй като нямаше информация за пътникопотока в конкурсните документи. До 15 септември би трябвало да подпишем договор и ще го направим, ако преброяването, което извършваме в момента, потвърди, че линията ще е икономически изгодна", подчерта Милтенова.

Тя изрично уточни, че ако компанията ѝ подпише контракта, то автобусите на "Бус Перник" по маршрута ще тръгнат около 20 септември.

"Цената е 8,80 лева и от нея няма никакво мърдане. Върху нея не могат да се начисляват допълнителни такси", посочи управителят на фирмата превозвач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!