Асоциацията на заведенията: Благодарим на правителството за огромната подкрепа

OFFNews 12 май 2020 в 14:15 3728 1

Снимка Pixabay

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) излезе с позиция, в която изразява "своята благодарност за огромната подкрепа", която премиерът и българското правителство са оказали на бранша.

Позицията идва след новината, че на среща с кабинета асоциацията е договорила намаляване на ДДС на 9% от 2021 г. Новата ставка ще се прилага за сектор "Туризъм" и за храни от първа необходимост.

"Решението ДДС за заведения, заведения за обществено хранене и развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма, да бъде намалено на 9%, е мярка, от която се нуждаехме, за да възстановим бизнеса си в тази тежка ситуация и да запазим в максимална степен служителите си", пишат от асоциацията.

Намаляването на сивия сектор в бранша ни винаги е бил основен приоритет на нашата Асоциация, като смело можем да заявим, че до момента сме постигнали сериозни успехи при реализирането му. Вярваме, че намалената ставка на ДДС е поредната правилна стъпка в тази посока.
Отлагането на влизането в сила на промените в Наредба Н-18 за срок от една година също е сериозна подкрепа за нас и ние сме убедени, че заедно с Министерството на финансите и НАП до 1 март 2021 г. ще изчистим всички спорни текстове в нея. Така че да се получи работещ документ, който да бъде от полза за всички", се допълва в позицията.

Съобщението завършва с още похвали за работата на кабинета:

Всяка една от останалите договорени помежду ни мерки доказва, че българското правителство разбира проблемите на нашия бизнес и ние сме благодарни за реакцията, която със сигурност ще помогне за неговото възстановяване и за запазване на работните места на хилядите, които изкарват прехраната си с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

12.05 2020 в 15:13

Правителството вниква и разбира...
Храни от първа необходимост, лекарства, книги - на друг етап ще бъдат вникнати. Никога кръчмите не са били така обслужвани. Със сигурност ще намалят цените. Ще има и безплатно за вникващите.