200 000 коли от петък остават остават без Гражданска след краха на ЗК Олимпик

OFFNews 14 август 2018 в 13:57 17629 0

От петък 200 000 българи, застраховани в в ЗК Олимпик АД, остават без задължителната застраховка Гражданска отговорност за автомобилите си.

Това става ясно от съобщение на дружеството за прекратяване на застрахователните полици.

"В съответствие с разпоредбите на чл. 320, ал. 1 от Закона за застраховането и презастраховането в Република Кипър, на 10.8.2018 г. г-н Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като временен ликвидатор на Застрахователна Компания Олимпик АД. Съгласно чл. 323 от Закона, всички застрахователни полици издадени от Дружеството се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Република Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък 17/8/2018 г.", обясняват от компанията.

От "Олимпик" уточняват, че "всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие".

Клиенти на компанията от месеци очакват изплащането на застрахователни полици.

На 10 май т. г. Комисията за финансов надзор съобщи, че с решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, е отнет лицензът на „Застрахователна компания Олимпик“ АД, която извършва дейност у нас при условията на право на установяване чрез клон.

В съответствие със закона на Република Кипър на дружеството е предоставен специален лиценз, който включва само възможност за продължаване на дейността по вече сключени договори, уреждане на висящи претенции и събиране на дължими към дружеството премии, както и да удовлетворява други задължения.

КФН взе решение за прилагане на принудителна административна мярка спрямо „Застрахователна компания Олимпик – клон България“, с която се налага забрана за сключване на нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, удължаване на срока на сключени договори и разширяване на покритието по тях, както и за забрана свободното разпореждане с активи на клона на територията на Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови