Анчелоти: Милан трябва да внимава с Интер, те са труден съперник

Романьоли под въпрос за дербито

OFFNEWS 17 ноември 2016 в 13:08 2173 0

Легендарният бивш играч и треньор на Милан Карло Анчелоти бе потърсен от “Газета дело спорт” за мнение преди неделното дерби на Милано.

„Мисля, че Милан трябва да е много внимателен с Интер – те винаги са били труден съперник. Освен това, в Интер смениха треньора съвесем наскоро. Припомняйски си мача с Юве, може да се отбележи, че Интер не показа своята най-добра игра, но успя да победи. Не бива да се забравя, че „синьо-черните” играят под своите възможности, а Милан започна да се влага на сто процента и даже на повече. Моето любимо дерби е с обрата от 0:2 до 3:2 в шампионския ни сезон 2003/04. Спомням си далечния шут на Сеедорф във вратата на Толдо. Този мач ни донесе много радост, но двубоите с най-голямо напрежение бяха полуфиналите в Шампионската лига през сезон 2002/03. Два пъти завършихме наравно, но успяхме да стигнем до финала в Манчестър, в който по подобен начин се наложихме и над Ювентус”, заяви Анчелоти, който в момента води Байерн (Мюнхен) и очаква първото си голямо дерби на Германия – в събота срещу Борусия (Дортмунд).

Бившият нападател на Милан Оливер Бирхоф даде по-смела прогноза за предстоящото дерби с Интер. "Милан ще победи! Винаги е приятно да се завърна на "Сан Сиро". Имах толкова много хубави моменти там. Щастлив съм за Милан. Според мен отборът се намира в добър момент. Желая му всичко най-добро", заяви Бирхоф, който бе в Милано с националния отбор на Германия за приятелския мач с Италия (0:0). Бившият нападател изпълнява функцията на мениджър на тима в последните 7 години.


Бирхов има 91 мача и 37 гола за Милан в периода 1998 - 2001 г.

Той коментира и смяната на собствеността при "росонерите" и идването на китайските инвеститори в клуба. "Няма да е същото без президента Берлускони. Успехите в последните 30 години са основно благодарение на неговите идеи и инвестиции. Дължа му толкова много. Относно китайците? Няма как този процес да бъде спрян. Трябва да винаги да гледаме напред и да бъдем оптимисти", каза Бирхов. Италианските медии определиха предстоящия мач като първото "Китайско дерби", защото контролния пакет акции в двата клуба вече е притежание на китайски инвеститори.

Оптимизъм цари и в лагера на Милан. Халфът на Андреа Поли заяви: "Тези мачове сами се възпламеняват. Ние искаме да продължим с добрите си игри, но сега ни предстои сериозен тест. Съперникът преминава през тежък период, но сега смени треньора и това може да има позитивен ефект. Ние обаче ще бъдем добре подготвени за сблъсъка. Работим добре в тренировките, а и повечето национали се завърнаха. Липсват ни само няколко играчи. Всеки мечтае да играе в подобно дерби на голямата сцена. Надяваме се накрая ние да се радваме. Атмосферата е невероятна, а "Сан Сиро" е най-красивият стадион за подобни мачове".


Андреа Поли

Халфът преди това е участвал и в дербито на Генуа между Дженоа и Сампдория. Той сподели какви са приликите и разликите между двете дербита. "Дербито на Милано е следено повече от медиите, тъй като това са два отбора от по-висок калибър. Иначе подобно дерби винаги е най-важният мач на годината за дадения град. В Генуа страстите доста се нажежаваха", призна играчът. Накрая той говори и за своите идоли от детските години: "Иниеста, Джерард, Лампард, това бяха моите герои докато растях. Също така и Андреа Пирло, с когото имах късмета да играя в националния отбор. Тези четиримата бяха моите модели за подражание".

Милан най-вероятно ще бъде без защитника си Алесио Романьоли за предстоящото дерби. Това обявиха от щаба на „росонерите“, след като бранителят получи травма по време на приятелския мач между Италия и Германия, който завърши 0:0 в Милано. Романьоли има проблеми в адукторите и през следващите няколко дни ще бъде наблюдаван отблизо от лекарския щаб на Милан преди да стане ясно дали ще бъде на линия за ключовия сблъсък в неделя.

След 12 кръга лидер в Италия продължава да е Ювентус с 30 т., следван от Рома с 26 и Милан с 25. Интер е на 9-то място със 17 т. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови