ESL Play на живо за първи път в България

Отворени турнири по FIFA 17 (PS4), Hearthstone, StarCraft 2, Overwatch, Dota 2 и World of Tanks

OFFNews 01 юни 2017 в 13:25 1731 0

Завърналият се след тригодишна пауза фестивал за градска култура ON! Fest посреща под куполите на ON! Gaming зоната си, разположена на над 4500 кв.м. площ и събираща всичко за съвременния гейминг на едно място, най-дългогодишният продукт на ESL - ESL Play.

ESL Play е онлайн лига и турнирна платформа, която е достъпна на глобално и национално ниво и покриваща всяка една игра, класифицирана като активен електронен спорт. Тя е предназначена за масовите и любителските играчи, отворена за всеки и безплатна. Предлага както състезания с множество малки наградни фондове, така и само за забавление. ESL Play e инициатива, водена от общността и главно финансирана от разработчиците на съответните игри.

ESL Play е крайъгълният камък на електронните спортове както в България, така и в световен мащаб! Тази платформа издига не само нови и успешни професионални играчи, но и възпитава кадри, които се реализират професионално като коментатори, анализатори, автори, организатори и прочие”, казва Емил Войков, Project Manager на ESL Play @ ON! Fest.

ESL Play статистика: Над 7,000,000 регистрирани потребители До 1,000,000 уникални потребители всеки месец До 200,000 уникални влизания всеки месец Повече от 50,000 играещи потребители всеки месец Над 1,000 турнира всеки месец Около 1,000 доброволци в цял свят Представлявана на 5 континента и в повече от 100 държави Присъствието на онлайн турнирна платформа на събитие на живо като ON!

Fest цели пресъздадаването преживяването накратко на всеки един геймър, който чрез ESL Play е открил страстта си да започне своята esport кариера. Игрите, които ще присъстват на ESL Play зоната, са разпределени на три индивидуални дисциплини - FIFA 17 (PS4), Hearthstone и StarCraft 2, и на три отборни - Overwatch, Dota 2 и World of Tanks. Всеки играч или отбор ще има две възможности да се класира онлайн за финалите на съответната игра на 25-ти юни, а тези, които не успеят, ще имат възможността да играят на квалификацията “Последен Шанс”, която ще се проведе на място, на 24-ти юни в Интер Експо Център.

Самите онлайн квалификации ще се проведат на 10-ти и 17-ти юни на сайта на ESL Play @ ON! Fest. За информация относно квалификациите, правила на турнирите, награди, регистрация и записване, посетете страницата на ESL Play @ ON! Fest. Вероятно мнозина биха се зачудили защо в ESL Play зоната не присъстват двата безспорни esports гиганта, а именно League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive?

Феновете на двете заглавия не трябва да униват, защото тези игри ще присъстват на ON! Fest, както на финалите на петия сезон на ESL Southeast Europe Championship, така и като отделни отворени турнири, които предстои да обявим скоро. --- За ON! Fest: 24-ти и 25-ти юни са датите, на които София ще се зареди с огромна доза адреналин. Фестивалът за градска култура ON! Fest се завръща! След тригодишна пауза ON!

Fest е по-мащабен и по-вдъхновяващ отвсякога - повече зони, повече участници, повече преживяване на над 20 000 кв.м. в Интер Експо Център. BEYOND FUN (Отвъд забавлението) е мотото на тазгодишното издание, а организаторите обещават да ни отведат отвъд всичко, което сме преживявали досега.

Най-голямата арена в Югоизточна Европа за гейминг и съвременна градска култура ще обедини в едно незабравимо събитие екстремни спортове и зрелищни батъли, европейски гейминг турнири, спиращи дъха игри на живо, графити, музика, екзотично аниме и косплей, прожекции, образователни дискусии, вдъхновящи работилници и страхотно забавление! Всичко това и още много в ON! Fest 2017! Ела! Виж! Участвай!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови