Хокенхайм изпрати Георги Дончев и Carrera Cup с шест изяви на кола за сигурност

Въпреки второто място този уикенд, два кръга преди края на кампанията сезонът изглежда изключително труден за Георги Дончев и Overdrive Racing Team

OFFNews 16 септември 2019 в 15:13 2982 0

За втори път в рамките на Сезон 2019 Carrera Cup Германия гостува на Хокенхаймринг и за втори път емоциите от немската писта бяха противоречиви, след като равносметката на Overdrive Racing Team е за две втори места в ProAm класа (едно на Георги Дончев от съботния старт и едно на Щефан Рекопф в неделя).

Кръг 13 и 14 от най-престижния едномарков шампионат на Европа преминаха при отлични климатични условия, но пилотите компенсираха с много рискови ситуации, сблъсъци и излишни нерви. Това доведе до общо шест излизания на кола за сигурност, поравно разпрелени за 32-те обиколки в двата стинта.

След трудния уикенд Сезон 2019 става все по-сложен за Overdrive Racing Team – българо-немският екип загуби надпреварата за отборното първо място, доскорошният водач Лари тен Воорде се отдалечи от първата позиция, а Георги Дончев остава на петото място в ProAm класа.

Българският пилот започна уикенда много добре, след като в първия стинт завърши втори в своя клас и добави 20 точки към сметката си, запазвайки инерцията от второто място на Нюрбургринг през август. Съботното състезание бе изключително напрегнато, след като още в първите завои се наложи страстите да бъдат охлаждани от кола за сигурност. 30-те участващи пилоти се срещнаха с черно-червената Panamera още цели 5 пъти през уикенда, след като и съботният, и неделният старт преминаха с неколкократно "успокояване на темпото".

За съжаление на Дончев първото включване на колата за сигурност в неделя бе именно заради верижна катастрофа с негово участие. След като стартира отлично, още на трети завой българинът се оказа „в сандвич“ между няколко катастрофиращи съперници – съотборникът му в Overdrive Racing Team Игор Валилко го засече отпред, а Матиас Йесерих "отсече" пътя му за бягство.

Така и тримата се оказаха на банкета, а заради сблъсъка автомобилите нямаше как да продължат надпреварата. В сложната ситуация бяха намесени още двама от пилотите в ProAm шампионата – Карлос Ривас и Щефан Рекопф, но двамата съумяха да избегнат инцидента, а след това спокойно се качиха на почетната стълбица, за да запазят лидерските си позиции в класа. След резултатите от уикенда Георги Дончев със сигурност задържа петото си място в общото ProAm подреждане, а в оставащите два старта до края на сезона има шанс да се бори за влизане в призовата тройка.

Именно последните състезания в края на месеца на Заксенринг ще са от огромно значение за Overdrive Racing Team. С двойната победа от този уикенд BWT Lechner Racing бяха короновани като отборен победител в Сезон 2019, след като се откъснаха на върха с над 450 точки или с почти 100 повече от българо-немските претенденти.

За финалните два кръга остава интригата при пилотите – въпреки силното си начало Лари тен Воорде за момента заема трета позиция зад двете "остриета" на Lechner Racing Михаел Амермюлер и Юлиен Андлауер. С двойна победа в последния уикенд Лари може и да развали празника им, но успехът със сигурност няма да дойде без усилия.

На Заксенринг и за Георги Дончев няма да е лесно, но бъдещето след последния старт от сезона в Carrera Cup 2019 изглежда доста по-приятно, след като от екипа на Георги официално обявиха датата за Overdrive Lap Battle Season Closing.

Традиционното за общността около Дончев и Overdrive Racing Team събитие на гръцката писта Серес ще се проведе в рамките на три дни от 8 до 10 ноември и ще събере над 50 спиращи дъха автомобили за "последно" през тази година. Организаторите са подготвили и специална моторспорт изненада за всички участници, зрители и фенове и ще я обявят в началото на октомври на страниците на събитието и Overdrive Racing Team в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови