Драма с Ангел Русев на световното, щангистът ни припадна след травма

OFFNews 07 декември 2022 в 14:53 9942 0

Вдигане на тежести

Снимка БФ Вдигане на тежести

Ангел Русев

В изключителна драма се превърна участието тази нощ на щангиста ни в категория 55 кг Ангел Русев на световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в колумбийската столица Богота. Българинът завърши шести, след като получи травма в дясното рамо още в началото, а след последния си опит припадна на подиума и се наложи намеса на медиците. За щастие той бързо дойде на себе си и се прибра самостоятелно в съблекалнята.

Русев стартира със 106 кг, но при втория си опит нарани дясното си рамо и два пъти не изхвърли 110 кг, което го нареди на шеста позиция преди почивката и на цели 10 кг след останалите петима в битката за златото в двубоя. Осемте финалисти направиха само 7 от 24 възможни добри опита в първата част.

В по-силното си второ движение русенецът първо изтласка 141 кг, а после пак два пъти не успя на 145 кг, което му отреди шесто място в крайното класиране с 247 кг двубой. При последния си опит Русев падна назад и остана за кратко да лежи на подиума, но веднага получи медицинска помощ и напусна с помощта на лекарите. Публиката го изпрати с аплодисменти за спортния хъс.

Шампион в категорията с двубой от 265 кг стана Теерапон Силахай от Тайланд. Среброто спечели Нго Сон Дин (Виетнам) с 260 кг, а бронзът остана за Джон-хо Ким (Република Корея) също с двубой от 260 кг.

Следващият българин, който ще участва на Световното първенство Богота, е Габриел Маринов, който ще вдига тази нощ в категория до 61 килограма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови