Секциите в дома – задължителен завършващ щрих, който не бива да пропускате

OFFNews 21 май 2020 в 18:10 6000 0

Подходящото допълнение за всеки хол е красиво и стилно подбраната секция. Моделите, които откриваме като дизайн на пазара се отличават по размери, форми, брой елементи и други характеристики. И както при всяка една мебел, която имаме намерение да ползваме в дома си и тук критерии за избор никак не са малко. За да изберем подходящата за нас обаче е важно първо да сме наясно с видовото многообразие. Именно затова в първата част на днешното четиво ще ви запознаем с основните предложения от секции, които се предлагат на нашия пазар, във втората ще акцентираме върху най-достъпните и адаптивни варианти.

Видово разнообразие сред секциите

Казват, че секциите са гарнитурата в гостната стая, без която няма как да постигнете завършеност и хармония в интериора. Предложенията действително биха затруднили дори хора, които са наясно с идеите и желанията си. Именно поради това ще изложим онези секции, които се радват на интерес и се приемат като най-ефективните и практични допълнения за интериора, в който смятате да ги използвате:

- Готови холни секции.
Въпреки, че се приемат като стандартни решения с твърде тривиално и скучно излъчване няма как да не отчетем факта, че това са мебели с перфектна адаптивност и функционалност. Приемливи, миниатюрни, практични – ето ви три причини да помислите за секция, която наистина да ви служи и освен това да е по джоба ви;

- Модулни секции.
Напоследък търговци и производители отчитат висок ръст на продажбите при този вид секции. Действително тук фокуса е към онези модулни системи, които са с опция за покупка на толкова елементи, за колкото имате пространство. Друго предимство на тези продукти е в това, че клиента може да прояви креативност и да позиционира модулите по начин, който е уникален и неповторим. Всъщност модулните системи за секции са един от удобните начини, които могат да се приспособят лесно във всяка част на дома – дневна, спалня, детска стая, коридор;

- По поръчка.
Проектирането на мебел по наша идея никак не е лошо. Всеки човек, който обича естетиката и цени интериора, който го заобикаля се нуждае от изпълнение, което да му носи удовлетворение и радост. Неповторим и уникален подход, отличен дизайн и перфектна организация се постигат не само със секции по поръчка, но и всяка друга мебел, която се изработва по индивидуално заложени характеристики. Единствения недостатък на този вид секции е факта, че като цена са два до три пъти по скъпи от готовите решения. Но при условие, че можете да си ги позволите съвета ни е да несе замисляте, а да действате.

Три основни вида секции, но предлагани в различни вариации, които да могат да се адаптират и внесат завършеност в помещенията, за които са предназначени.

Секция или етажерка в хола

Хола или както днес е модерно да се нарича това помещение „дневната“ е от местата, в които прекарваме доста време. Освен това тук каним и своите гости, което е причина да изберем и дребните детайли като секциите с внимание и съобразно концепцията на интериора. Моделите секции, върху които се фокусирахме по-горе наистина са сред най-основните и предпочитани от потребителите. Не винаги обаче хола е с достатъчна площ, че да може да приеме в обятията си модерно и елегантно допълнение като холна секция, модулна система или такава по поръчка. Има още един вариант и то в никакъв случай не бихме го определили като компромис. Етажерките станаха наистина интересни решения, с които имате шанса да преоткриете възможностите на холното пространство. А сред интересните модели етажерки се нареждат:

- Отворени квадратни кутии;
- Прави етажерки;
- Колонни етажерки.

Наистина по-завършено и практично обзаведен изглежда един хол с холни секции, но при невъзможност да поберете тази мебел в помещението заради твърде ограниченото пространство, което ви е останало то ето, че етажерките наистина са алтернативата, от която не бива да се отказвате. В общи линии тези етажерки дори се определят като аналог на някои от модулните елементи от системите така, че ето оптимален и разумен начин.

По-добрите холни решения

И ако трябва да обобщим кои са най-правилните решения за модел секция за дома наистина отговора няма да бъде еднозначен. Всъщност всяко домакинство си има различни приоритети и би избрало модела, който напълно да му носи удобство, приятна визия и функционалност. най-масови са холните секции и интереса към тях е оправдан като причините за това се крият в:

- Малогабаритните им размери;
- Лекотата да се адаптират не само в хола, но и всяка друга домашна зона;
- Практични и функционални са като дизайн;
- Това са възможно най-евтиния вариант мебели за хол, които придават завършеност на обстановката;
- Предлагат се в различни стилове и концепции, така че дори най-педантичните клиенти биха могли да се възползват от тяхната употреба.

Често клиентите бъркат холните секции с модулните. Причината е в това, че и двата типа холни мебели са с разчупен и модерен дизайн. Има обаче съществени разлики, които ги отличават и в следващата таблица ще ви представим техните сходства и противоположности:

Вид секция Прилики Разлики
Холна секция Адаптивност;
Мини размери;
Възможност да се ползва в различни домашни и офис помещения;
Модерен дизайн.
Ниска цена;
Стандартно излъчване;
Матрична изработка;
Позициониране в цялостен вид, а не на детайли.
Модулни секции

Висока цена(в зависимост от броя на модулите);

Креативност по отношение на позициониране на елементите;
Моделите могат да се разместват.

Въпреки, че доста си приличат холните и модулните секции имат и доста различия. Въпрос на индивидуален подбор е дали ще изберете за дома си единия или другия вариант, но в случаите при които цената е определяща то превес взимат именно готовите холни решения.

И за да не стават твърде скучни мебелите за хол от типа на стандартните секции производителите се стараят ежегодно да внасят редица подобрения, които да разчупят стандартите. Така например напоследък се забелязват някои интересни тенденции като:

- Използване на цветни стъклени декорации;
- LED осветление;
- Комбиниране на дървесни плоскости с гланцирани;
- Повече отворени пространства в дизайна на секцията.

Тези детайли създават усещане за модернизиране, което допада на потребителите. А при факта, че ниската стойност на изделията се запазва то наистина повода и вие да изберете перфектната холна секция е налице. Интересни, атрактивни и особено приемливи новаторски идеи за холни секции можете да откриете в онлайн магазина на ЛениСтил. Производителя не просто разполага с опит, но и разчита на вашите идеи за създаване на мебели, отличаващи се с функционалност и иновативен дизайн.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови