Домакински електроуреди – избор и пазаруване

ОFFNews 06 януари 2020 в 14:23 3877 0

Електроуредите все повече повече улесняват живота на съвременния човек и облекчават домакинството. Преди да закупите електроуреди от магазина или онлайн, добре е да направите предварително проучване, за да изберете най-доброто.

Трябва ли всички домакински електроуреди да са от една марка?

Ремонтът в кухнята и последващата нова подредба на домакинските електроуреди не е лесна работа, защото самите те трябва да бъдат интегрирани в новия интериор на базата на практичност и чиста естетика. Логично би било, ако изберете всички електроуреди от един производител (от една и съща марка), да решите голяма част от проблема за естетическия и функционален вид на кухнята. Дали обаче е така.

Всички домакински електроуреди днес се произвеждат така, че да привличат с външния си вид, да се отличават, дори да разпалват въображението.

От дизайнерска гледна точка, не бихте искали новата кухня да прилича на един миш-маш от електроуреди в различни стилистики и цветове. От друга страна - няма никаква гаранция, че ако харесате кефемашина от една марка, ще харесате и фритюрник от същата.

Според експертите няма функционална причина да купувате пасващи си домакински уреди или да изградите изложбена зала в кухня си само с уреди от една марка. Ако кухнята е проектирана достатъчно интелигентно и с максимално използване на мястото, всеки уред би обогатил интериора, независимо от марката.

Друга причина, поради която е в полза да не купувате продукти само на една марка или заради доброто съчетание според външния вид са потребителските оценки в големите сайтове за пазаруване. Ако един гофретник на една марка получава много висока оценка заради своите функционални качества, то електрическата кана или яйцеварката на същата, може да са получили много ниски оценки, в сравнение с тези на другите марки.

Колкото и да проучвате, никъде няма да намерите производител на домакински електроуреди, който да получава високи оценки за всичките си продукти на пазара. Например една марка правят страхотни миялни машини, но това не значи, че качеството на хладилниците, които правят, ще задоволи вашите изисквания.

Нека да видим и другата страна на монетата. Идеята да се закупят продукти само на една марка изглежда недостатъчно основателна от потребителска гледна точка, но производителите не мислят така. Проявявайки своя търговски нюх, те насърчават клиентите на много места по света да пазаруват няколко кухненски електроуреди от тяхната марка, като им предоставят съответни отстъпки. Така потребителите могат да си изберат на по-ниска цена поне три електроуреда, които закупени поотделно и всеки от тях на различна марка, може да им излязат по-скъпо като цена.

По-малките квартални магазини за домакински уреди или онлайн магазините обаче предлагат също алтернатива на този подход. Просто разглеждате продуктите, обявени за разпродажба, които са на много по-ниски цени и пак получавате избор от база с кухненски и отоплителни уреди на различни марки.

Как да направите проучването за домакински електроуреди?

Бъдете прагматични когато пазарувате новите електроуреди за кухнята и за дома. Вместо да търсите продукти само от една марка или да търсите непременно съчетание на визуален стил, проектирайте кухнята си така, че тя да е готова да приеме уреди с различна визуална стилистика. Ако кафе машината е базирана на правоъгълните и по-остри форми, то в близост до нея спокойно може да стои овалната и издължена на височина форма на блендера.

Всяко проучване за различните електроуреди може да започне онлайн. Разгледайте различните предложения на различните фирми, готварски печки, мултикукъри, котлони и т.н. Вижте какво предлага един производител в различните категории продукти. Прочетете описания, вижте цените. Всичко това е приятно занимание и може да стане на чаша кафе от дивана вкъщи.

Проучването може да бъде обогатено от една разходка в градска среда и обиколка на магазините за електроуреди. Можете да сравните цените, с това, което сте видели онлайн. Можете да проучите дали има актуални разпродажби и да разговаряте със самите търговци относно тяхната услуга. Ако търсите по-големи уреди като перални, съдомиялни, разберете дали предлагат ремонти услуги, превоз до дома, инсталация и т.н.

Проучванията ще ви дадат познание за пазара и протичащите процеси, и ще ви помогнат да направите най-правилния избор. Може да започнете от Restart.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews