Как се използва парочистачка

OFFNews 10 юли 2024 в 03:20 590 0

Жена почиства баня с парочистачка

Снимка Getty Images

Въпросът всъщност не е къде да използваме парочистачка, а кога да започнем да я използваме.

Почистването с пара е ефективен, екологичен, и здравословен начин за поддържане на дома. Освен за почистване на различни предмети и повърхности, може да послужи и за освежаване и гладене на дрехите и всевъзможни текстилни изделия.

Предимствата на парочистачката са много – тя предлага възможно най-безвредното почистване. Ефективното почистването е без химикали, тъй като високите градуси и налягането, при почистване с пара, разтварят всички замърсители и затова елиминирате нуждата от каквито и да било препарати. Освен това водата е най-евтиният почистващ ресурс, което също действа положително на семейния бюджет.

При работа с парочистачка всъщност е нужно минимално количество вода, за да почистите с пара едно жилище с по-малка квадратура.

Парата не предизвиква никакви алергии!Почистването с пара е много по-бързо, отколкото с обикновените препарати.

Парочистачката е за различни повърхности, втечнява и премахва всевъзможни засъхнали, мазни петна буквално за секунди.

При почистване с пара на дрехите също пестите от времето си, защото влажните тъкани се гладят много по-лесно и бързо, а всички дребни замърсявания просто се изпаряват под натиска на парата.

Почистването с пара е изключително хигиенично, защото се достигат и най-труднодостъпните места.

Освен време, почистването с пара пести и енергия и не се налата да се чувствате сякаш цял ден сте били на фитнес след всяко чистене на дома.

Инструкции за парочистачка

Водата в парочистачката се нагрява до температура на кипене, за да се получи нuжната пара. Необходимото време за това е между една и шест минути за литър вода, в зависимост от вашия уред.

Най-добри резултати се получават, когато парочистачката не е пълна до ръба. Когато имате необходимата пара, тя се подава в премерено количество през накрайника.

Колкото по-високо налягане сте достигнали, толкова по-бързо и с по-скоростно ще излезе парата навън, което естествено означава и по-бързо и качествено почиствaне с пара на различни повърхности.

Поддръжката на парочистачката е елементарнaо и не са необходими почти никакви усилия.

Безопасност при използване на парочистачка

Почистването с пара става под високо налягане и с много висока температура, което може да причини изгаряния! Дръжте далеч от деца!

Къде да ползваме парочистачката?

Парочистачка за дома. За колата. В градината. В офиса. Почистването с пара е превъзходно при:

 • Различни повърхности и плочки;
 • Банята и тоалетната;
 • Почистване с пара на прозорците, огледалата, витрините, остъклените балкони;
 • Мазните и засъхналите петна;
 • Ще освежите дрехите и платнените покрития в дома!

Така че въпросът всъщност не е къде да използваме парочистачка, а кога да започнем да се доверqваме на почистването с пара. Изборът е богат – всичко зависи от бюджета ви.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  X

  Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството