WSJ: Напрежението в България не стихва, запалиха кола на журналист

OFFNews 20 септември 2013 в 18:37 2153 3

Генка Шикерова
Генка Шикерова

Напрежението във всекидневния живот в България не дава знаци за уталожване, пише Wall Street Journal в материал за изпепеления автомобил на журналистката Генка Шикерова.

Докато правителството всеки ден се сблъсква с протести и призиви за втори предсрочни избори за 2013-а, тази седмица беше подпалена и колата на телевизионен журналист. Полицията потвърди, че палежът е умишлен. А местните медии твърдят, че изпепелявнето на колата на Шикерова е предупреждение на политическия елит към нея и колегите й да не нарушават политическото статукво, пише Шон Карни от Wall Street Journal.

Както можете да предположите, не е страхотно изживяване да видиш колата си в пламъци, заявява Шикерова пред изданието. Попитана дали става дума за политическо предупреждение, водещата казва: „Ако това е вярно, би било страшно“.

Журналистът от американското издание изрично посочва, че е получил отказ за коментар по случая както МВР и Главния прокурор, така и от пресслужбата на БСП.

Коментарът на собственика на bTV Central European Media Enterpirses е лаконичен : „компанията се гордее с работата на своя екип и журналистите не трябва да бъдат притискани нито отвън, нито отвътре с цел изкривяване на тяхната обективност“.

В материала на Wall Street Journal е припомнен и скандала с незаконно подслушваните 875 телефонни номера, включително и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Незаконното подслушване беше една от причините за свалянето на правителството на ГЕРБ през февруари, въпреки че то изглежда продължава независимо от смяната на властта, посочва журналистът Шон Карни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!