Колата на Генка Шикерова е подпалена умишлено

17 септември 2013 в 20:27 3958 7

Генка Шикерова
Генка Шикерова

Полицията установи умисъл в палежа на личния автомобил на водещата на „Тази сутрин“ Генка Шикерова, съобщи bTV.

Със средновековни методи на сплашване не е възможно да се пречупи формираната с години и отстоявана всеки ден във всяко предаване обективност и журналистически кураж, посочва bTV в обръщение до медиите в подкрепа на Шикерова.

Екипът на bTV „изразява пълната си подкрепа и застава зад водещата на сутрешното предаване, като категорично се противопоставя на вандалския и скодоумен начин за разчистване на сметки с журналистите и лицата, които търсят истината и задават неудобните въпроси на всеки, който дължи отговори и обяснение за поведението и постъпките си“.

Днес и представителят на ОССЕ за свободата в медиите Дуня Миатович призова от Тирана българските власти да проведат бързо и прозрачно разследване на палежа на автомобила на Генка Шикерова и да обявят резултатите от него публично.

Публичността е особено необходима в този случай, тъй като има опасения, че този инцидент може да е свързан с професията на Шикерова, каза Миатович.

Надявам се също така, че българските власти ще направят всичко възможно, за да разкрият и предишните случаи на насилие срещу журналисти в България, допълни представителят на ОССЕ за свободата в медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови