В Комисията по дискриминация още връщат бонуси

28 ноември 2012 в 11:40 1599 0

Ана Страшимирова, шеф на Комисията за защита от дискриминация. Снимка: БГНЕС
Ана Страшимирова, шеф на Комисията за защита от дискриминация. Снимка: БГНЕС

Членовете на Комисията за защита от дискриминация ще върнат бонусите заради скандала около допълнителните пари, които са си разпределили, съобщи председателят на Комисията Анна Страшимирова пред bTV.

Пари ще върнат деветимата членове на комисията, които са получили най-големи бонуси - по около 3000 лева.

Чиновниците, получили по-малки суми, няма да ги връщат, обяви Страшимирова. "Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможност", обясни тя.

По думите ù раздадените бонуси не са ощетили никого, тъй като парите били спестени от фонд "Работна заплата" – от незаети шест бройки и от служители, напуснали заради пенсиониране или по взаимно съгласие.

За бонусите в комисията се разбра след подаден анонимен сигнал. 27 000 лв. си гласували и разпределили деветимата членове на комисията и още 42 567 администрацията към комисията.

Според Страшимирова, която е получила бонус 3100 лв., анонимният сигнал бил с цел комисията да се покаже в "най-черни краски", докато никой не си задавал въпроса в какви условия работели нейните служители.

"Струва ми се, че има известна степен на тенденциозност. Вероятно атаките идват от бивши членове на комисията", каза Страшимирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови