Тежката дума на пленума: БСП не обмисля оставка нито сега, нито догодина

Последна промяна на 26 юли 2013 в 18:22 4545 38

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Въпросът за оставката не е обсъждан изобщо. Програмата на правителството е доста обхватна, амбициозна, надхвърля параметрите на евроизборите догодина. Надяваме се българското общество да оцени съдържанието й, да получим подкрепа и от други политически сили за изпълнението й, защото всичко друго би означавало опасност за България.

Това заяви след пленума на левицата червеният депутат Валери Жаблянов след пленума на столетницата, на който социалистите обсъдиха управленския план на кабинета "Орешарски". Стратегията ще бъде внесена за официално разглеждане в парламента следващата седмица.

Заседанието на Националния съвет на партията премина при засилени мерки за сигурност. За мероприятието на "Позитано" 20 пристигнаха премиерът Пламен Орешарски, вътрешният министър Цветлин Йовчев, финансовият министър Петър Чобанов и социалният министър Хасан Адемов.

Въпреки ескалацията на напрежението по протестите и призивите за оставка, които в последните дни се чуха дори от социалистическите редици, от БСП не смятат да се откажат от управлението.

Малко преди пленума лидерът на социалистите Сергей Станишев посочи, че изборите за европарламент ще бъдат сериозна индикация за доверието в парламента.

На заседанието на левицата Орешарски е представил своя т. нар. "екшън план", който включва неотложни мерки, чието изпълнение кабинетът ще отчете през пролетта на 2014.

Сред  приоритетите на правителството е заложена възможност за рестарт на проекта "Белене". Орешарски обаче подчерта, че това ще се случи след разчет на обстоятелствата и само при наличието на инвеститор.

Сред целите на кабинета са борба с безработицата и бедността. Орешарски не се ангажира с коментар кога и с колко ще бъде увеличена минималната работна заплата, но обеща, че правителството ще излезе с подобен разчет в най-скоро време.

Кабинетът планира още да намали с 5% бюджета на всички министерства. Министър-председателят коментира, че изготвената програма е пълна и амбициозна.

"Програмата е доста пълна и имам съмнение, че някои от мерките могат да бъдат само започнати, а трябва да се изпълняват през следващите десет години", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2013 в 16:20

Социална държава се прави с пари,а комунист пари не може да прави!Може да ги краде,харчи и печата,но рано или късно мандрата фалира!И трябва да дойдат десните за да напълнят торбичката.До поредния грабеж.

27.07 2013 в 16:16

Задграничното бюро на Интернационала даде сигнал за ''Възприемане на курс към арогантен тепегьозлък и дебелокожие''поради пълната несъстоятелност на Европа да се оправи с патологичната темерутщина на комунистите.

27.07 2013 в 11:09

Въпреки писъците на седерунгелите България има шанса за още един добър и успешен мандат на БСП. След десния погром на мутренската банда на рапоня, подкрепян до последно от почти всички останали десни партии, България последва останалия свят и зави наляво. За първи път от 1997 г. насам десните партии нямат мнозинство в Българския парламент и пред България се открива уникалния шанс да стане европйска държава, да продължи пътя си в Европа, започнат от Станишев в предишния мандат с приемането на България в ЕС. Европейска и социална България очевидно не влиза в плановете на американските господари на хранениците на ОО, които впрочем подкрепяха рапоня и Цветанов, когато Европа затръшна вратите си пред мутренскато правителство на рапоня.

27.07 2013 в 02:08

Като искате социализъм защо не емигрирате в Северна Корея....еха там какъв социализъм имат ...направо комунизъм ...казал го е Чърчил много добре "социализма е равно разпределение на мизерията" , като искате да тънете в мизерия, марш оттук - в Северна Корея да мрете от глад и да марширувате...което между впрочем нас ще ни освободи от социалното робство и ще знам най- после че тези данъци, които плащаме не са за да се издържат безмозъчни мързеливци:)

27.07 2013 в 01:29

И на мен "ми писна от разни психично болни и ниско интелигентни богати комплексари", обаче на, стоят си в правителството.

27.07 2013 в 01:27

Социализъм ли? Къде го видя? България, плацдарм за война срещу Сирия??? Много умно. А Армения плацдарм за война срещу Северна Корея! Направо съм възхитен от време на време от интелектуалните напъни на псевдосоциалистите.

27.07 2013 в 01:23

Стига се пъна - няма да ти вдигнат надницата на 70 ст на пост.

27.07 2013 в 00:09

Ако допуснем, че няма уговорки, ББ си играе добре картите. БСП с тия директни излъчвания по бнт1 си прави ПР без да има кой да ги напсува в точния момент. Сега не им е толкова гот. Колкого и да се правят на силни, БСП треска ги тресе. В това напрежение грешките ще завалят, а касичките трябва да се празнят, че и синдикатите ги доят.

27.07 2013 в 00:03

За някаква социал-демокрация мнозинството е, факт, но тука не пробутвай БСП за лява партия, тия са най-десните в БГ. Правителството е инструмент на Русия да заграби едни милиарди, да ни направи зависими, та да не можем да кихнем без техните енергетици. Сега мисли и ти! БСП се е надупила на ДПС за да не би да не стане някой проект и руснаците да ги изпотрепат, че бая пари са усвоили от тях. Големи умници са БСП, ако искат да държат властта, защо наглеят като побеснели кучки?!

26.07 2013 в 23:38

Комунист без бой власт не дава,особено пък,когато дулото на калашника го подпира отзад заради паричките прилапани покрай гьола в Белене!Да не мислите,че на хамстера му е леко!Луканката му намигва отгоре и му вика-кът,кът,кът пиленце/разбирайте хамстерче/.Тук ще дойдеш и ти,ако сдадеш властта.....