Цветанов се хвали колко много пари дали ГЕРБ за пенсионерите

15 април 2013 в 10:24 2695 16

Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Три дни, след като бившият премиер Бойко Борисов обвини пенсионерите, че са "изяли" фискалния резерв, заместникът му в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов се опита да изглади недоразумението.

"Думите, че фискалният резерв е изяден от пенсионерите от Бойко Борисов са извадени от контекста. Правителството на ГЕРБ е увеличило разходите за българските пенсионери с 9 милиарда лева", заяви Цветанов в предаването „Гореща точка” на Тв7.

Парите за пенсионерите били недостатъчни, но толкова имало в държавата и който и да дойдел на власт, нямало да ги направи 600 лева, по думите на Цветанов.

За бившия министър на финансите Симеон Дянков Цветанов заяви: "Г-н Борисов много ясно каза, че в един следващ мандат Симеон Дянков няма да бъде в правителството, той не е и в нито една листа за изборите".

"През новият програмен период ще влязат 32 млрд. лева за образование, за здравеопазване, иновации, култура, земеделие. Последните години над 10 млрд. лева са влезли в инфраструктура. Земеделието може да изхрани нацията. Ние бяхме първите, които започнахме да даваме на животновъдите, тютюнопроизводителите, зърнопроизводителите", посочи още Цветанов.

По негови думи, основният акцент в управлението трябва да е създаването на работни места. "Целта на правителството е енергийна ефективност, което ще създаде нови възможности за инвестиции. Ще запазим 10% плоския данък”, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!