Пенсионери: Не сме канибали като Борисов и Дянков

14 април 2013 в 15:42 2994 3

Пенсионери. Снимка: БГНЕС
Пенсионери. Снимка: БГНЕС

Ние не сме канибали, какъвто е Борисов и какъвто е Дянков. Те са таласъми, но ние не сме канибали. Ние не ядем пари и не ядем валута. Ние ядем хляб и сирене, само че сиренето поскъпна, а и хлябът поскъпна.

Това коментира Сашо Радев от Федерацията на пенсионерите и възрастните хора в България, цитиран от БГНЕС, по повод изказване на експремиера Бойко Борисов, че фискалният резерв се е стопил заради българските пенсионери.

18 пъти поскъпна типовият хляб - от 15 стотинки за кг стана 2 лева за кг. Парите за пенсионерите по времето на управлението на Борисов са за по една баничка на седмица. Само че баничките станаха 2 лева вече, гневи се Радев заради думите на лидера на ГЕРБ.

"Пенсиите зависят от нашите вноски. Сам, че някога работодателят си вкарваше пълните вноски, а сега работодателят ги крие половината, коментира Радев. Пенсиите нямат нищо общо с фискалния резерв. Но докато не вдигнат доходите, няма да се оправи кризата. Това значи от горе надолу да наливаш, вода в пясък да слагаш", посочи Радев.

Той съобщи, че в четвъртък (18 април) от 11 ч пенсионерите ще протестират пред президентството и ще поискат оставката на държавния глава, защото е подписал закона за държавния бюджет.

"Той е подписал този закон, в който няма пари за пенсии. Ние на 7 декември 2012 г. искахме от него среща, за да му кажем да не го подписва. Това лежи на гърба на президента. Президентът трябва да си ходи. Нека да дойде вицепрезидентката, тя поне не е виновна", заяви Радев.

 Федерацията на пенсионерите ще отнесе въпроса с ниските пенсии у нас до европейската структура, на която е член.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!